Terör önce evlerinden etti sonra katletti

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 3 yıl önce PKK'lı teröristlerin çukur kazarak gerçekleştirdiği saldırılarda evleri yıkılan ve bir süre önce devlet tarafından yaptırılan yeni konutlarına yerleşen anne Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla'nın terör peşini bırakmadı.

Haberler 12.10.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede terör örgütü YPG/PKK igali altndaki bölgelerden, Mardinin Nusaybin ilçesine düzenlenen havanl saldrda ehit düen Fatma Yldz ile kzlar Emine ve Leyla rnak, rnakta yan yana defnedildi.

ehit anne ve iki evladnn cenazesi, dil ilçesinin Ulak köyünde gözyalar arasnda topraa verildi.

Mardin Nusaybinde, PKKl teröristlerce 3 yl önce, çukur kazlarak, barikat kurularak tuzaklanan patlayclarn infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldrlarda evleri yklan Yldz ailesinin, terör peini brakmad.

Terör maduru Yldz ailesi, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) emniyet unsurlarnca yürütülen müterek operasyonla teröristlerden temizlenen ilçede, çevre ve ehircilik Bakanlnca yaptrlan TOK konutlarna bir süre önce yerleti.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla TSKnin, Suriye Milli Ordusu ile Suriyenin kuzeyinde YPG/PKK ve DEA terör örgütlerine kar balatt Bar Pnar Harekat devam ederken, dün, Suriyede terör örgütü YPG/PKK igali altndaki bölgelerden Nusaybine düzenlenen havanl saldrda, mermilerin isabet ettii evlerinin bulunduu binann önünde anne ve iki kz ehit dütü.

Terörün önce evlerinden ettii sonra katlettii 5 çocuk annesi annesi Fatma Yldz (48) ile kzlar Emine (12) ve Leyla Yldzn (15) cenazeleri, otopsinin ardndan Nusaybin Devlet Hastanesinden aile tarafndan teslim alnd.

ehit anne ve iki evladnn cenazesi, rnakn dil ilçesinin Ulak köyünde gözyalar arasnda yan yana topraa verildi.

Kadnlar Kürtçe atlar yakt.

Cenaze törenine, Vali Ali Hamza Pehlivan, dil Kaymakam Zafer Sa, rnak 23üncü Jandarma Piyade Snr Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, çakrsöüt Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr, l Jandarma Komutan Kdemli Albay Tamer Bilacan, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik de katld.

Mardinin Nusaybin ilçesinde dün Suriye snrndan atlan havan toplar sonucu anne Fatma Yldz (48) ile kzlar Emine (12) ve Leyla Yldz (15) ehit olmu, 24 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git