Terör örgütü PKK'dan, Münbiç'te tehlikeli hamle

Terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ile ABD'nin Münbiç mutabakatına rağmen, bölgedeki 18 ile 30 yaş arasındaki gençleri zorla silah altına almaya devam ediyor.

Haberler 13.08.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü YPG/PKK, ABD ile Türkiyenin örgütün Münbiçten çkarlmasn öngören mutabakatna ramen, ilçede yalar 18 ile 30 ya arasndaki erkekleri zorla silah altna almaya devam ediyor. Terör örgütü YPG/PKKnn Münbiç ilçesindeki sözde askeri meclisi, ABD ve Türkiyenin örgütün ilçeden çkarlmas konusunda 4 Haziranda vard mutabakata ramen Münbiçli gençleri tehdit ederek zorla silah altna alyor.

GENçLER ZORLA SLAH ALTINA ALIYOR

YPG/PKKnn Münbiçteki sözde askeri meclisinin sosyal medya hesaplarnca dün yeniden paylalan 18 Haziran tarihli belgede, yalar 18 ile 30 ya arasndaki Münbiçli erkekleri bu ayn 20sine kadar teslim olup örgüte katlmalar konusunda uyarda bulunuldu. Örgüt, tannan süre içerisinde teslim olmayanlar alkoymak ve cezalandrmakla tehdit etti. Suriye topraklarnn yaklak yüzde 27,7sinde varlk gösteren YPG/PKK, igal ettii bölgelerde gençleri zorla silah altna alyor. Öte yandan ilçede esnaf, örgütün Münbiçli erkekleri nisan aynda zorla silah altna almasna tepki göstererek kepenk indirmiti. YPG/PKK, Halepin Frat Nehrinin batsnda kalan Münbiç ilçesini, Austos 2016ta ABDnin desteiyle ele geçirmiti. Münbiç nüfusunun yüzde 90ndan fazlasn Araplar oluturuyor.

ABD VE TÜRKYENN MÜNBç YOL HARTASI

ABD ve Türkiye, YPG/PKKnn Suriyenin kuzeyinde Frat Nehrinin batsnda igal ettii Münbiçten çekilmesi için mutabakat salamt. Dileri Bakan Mevlüt çavuolu ve Amerikal mevkida Mike Pompeo, 4 Hazirandaki görümelerinde, ilçede güvenlik ve istikrarn salanmasn da içerecek bir yol haritasn onaylamt. Plan, Türk ve ABD tarafnn askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime balamasn öngörüyor. Mutabakat ayrca Münbiçte teröristlerin çkmasndan sonra ilçenin yerel unsurlarndan bir yönetim kurulmasn içeriyor. birliinin Frat Nehrinin dousuna ilerletilmesi de planlanyor. Bu çerçevede ilk devriye faaliyeti 18 Haziranda yaplm, Türkiye ve ABD Münbiçte imdiye kadar 28 koordineli/bamsz devriye görevi icra etti.

Ana Sayfaya Git