Terör örgütü PKK'ya temmuzda da ağır darbe

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için saldırılar düzenleyen, siviller ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'ya temmuzda da göz açtırmayan güvenlik güçleri, 247 teröristi etkisiz hale getirdi

Haberler 03.08.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK ve örgütün gençlik yaplanmasna yönelik pek çok ilde ayn ayda düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 366 kiiden aralarnda KCKnin Türkiye mali alan sorumlusu Murat Ylmazn da bulunduu 116s tutukland

Teröristler ya da yandalarnca girilemez veya ulalamaz denilen alanlara girerek, teröristleri inlerinde bulan güvenlik güçleri, gri ve yeil kategorideki teröristleri bir bir etkisiz hale getirdi

Güvenlik güçleri, ülke genelinde temmuz aynda düzenledii operasyonlarda da terör örgütü PKKya göz açtrmayarak, 247 teröristi etkisiz hale getirdi.

Ülkenin bar ve huzur ortamn bozmay hedefleyen, çocuk, genç ve yal ayrt etmeksizin saldrlar düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarna kar Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) personeli bata olmak üzere tüm güvenlik güçleri kararl mücadelesini sürdürüyor.

ehir merkezi ya da krsal demeden gece gündüz PKKl teröristlerin peini brakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, örgüte yönelik yaz aynda da youn operasyonlar gerçekletirdi.

K ve bahar aylarnda krsal PKKya dar eden güvenlik güçleri, yaz döneminde de kararllkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü PKKya ar darbe vurdu.

247 terörist etkisiz hale getirildi

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, terör örgütü PKK mensuplarnn 1-31 Temmuzdaki saldrlarnda 9 güvenlik görevlisi ehit oldu. Öretmen, içi, siyasilerin ve çobann da aralarnda bulunduu 10 sivilin yaamn yitirdii terör saldrlarnda, 9 kii yaraland. Operasyon ve terör saldrlarnda yaralanan 43 güvenlik görevlisi tedavi altna alnd.

Güvenlik güçleri, ülkenin bar ve huzuruna yönelik hain saldrlar düzenleyen terör örgütü PKKya yurt içi ve dnda hava ve kara operasyonlaryla karlk verdi.

Temmuz aynda yurt içi ve dndaki operasyonlarda 247 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yaplanmasna yönelik pek çok ilde ayn ayda düzenlenen operasyonlarda, 366 zanl gözaltna alnd. Bu kiilerden aralarnda KCKnin Türkiye mali alan sorumlusu Murat Ylmazn da bulunduu 116s tutukland.

Gri ve yeil kategorideki teröristler öldürüldü

Teröristler ya da yandalarnca girilemez veya ulalamaz denilen alanlara girerek, teröristleri inlerinde bulan güvenlik güçleri, örgütün sözde sorumlularn da bir bir etkisizletirdi.

Ar Danda terör örgütü PKKya yönelik operasyonda, etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin, örgütün sözde Ar Da Güney Alan sorumlusu Murat Bazid kod adl Ahmet Acar olduu tespit edildi.

Karsn Kazman ilçesi krsalndaki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda çileri Bakanlnn aranan teröristler listesinde yeil kategorisinde yer alan ve bana 1 milyon lira ödül konulan örgütün sözde Kars-Erzurum-Idr 4. Bölge sorumlusu Taylan kod adl Ferit Polatn da olduu belirlendi.

Güvenlik güçlerince Bitliste yürütülen operasyonda etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin, örgütün sözde Hizan sorumlusu ve aranan teröristler listesinde yeil kategoride olduu bildirildi.

Diyarbakrn Lice ilçesinde operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan örgütün sözde alan sorumlusu olduu örenildi.

Ayn ilçedeki bir baka operasyonda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birinin de gri kategoride yer alan Serhildan Mahir kod adl Mehmet Reit Tunç olduu tespit edildi.

Bingölün Genç ilçesi krsalndaki hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler arasnda da bölücü terör örgütünün sözde Diyarbakr yürütme üyesi Aut Star kod adl .çnin de yer ald tespit edildi.

TEMMUZ AYINDA ÖNE çIKAN BAZI TERÖR OLAYLARI

- Diyarbakrda, 1 Temmuzda AK Parti Lice lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercan, evinin önünde PKKl teröristlerin silahl saldrnda hayatn kaybetti.

- Vanda, 2 Temmuzda AK Parti Özalp lçe Bakan Yardmcs Aydn Ahi, terör örgütü PKK mensuplarnn düzenledii silahl saldrda öldürüldü.

- rnakta, 2 Temmuzda karayolu inaatnda çalan içilerin kald antiyeye PKKl teröristlerce düzenlenen silahl saldrda bir içi öldü, bir içi yaraland.

- Hakkarinin emdinli ilçesinde, 3 Temmuzda PKKl teröristlerce sondaj çalmas yapan içilere yönelik saldrda biri ar 2 içi yaraland.

- Siirtin Baykan ilçesinde, 7 Temmuzda PKKl teröristlerce yola tuzaklanan patlayc, Kaymakam Mehmet Kocabeyin zrhl makam aracnn geçii srasnda infilak ettirildi. Kaymakam Kocabey, saldry hafif syrklarla atlatt.

- Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, 8 Temmuzda PKKl teröristlerce i makinelerini tayan konvoya düzenlenen saldrda 4 kii öldü, 1 kii yaraland.

- Bitliste, 9 Temmuzda terör örgütü PKK tarafndan karayoluna tuzaklanan el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu 2 asker ehit oldu, bir sivil vatanda yaraland.

- Teröristlerce 9 Temmuzda Erzincan-Erzurum karayoluna tuzaklanan el yapm patlaycnn askeri aracn geçii srasnda infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaraland.

- Hatayda, 10 Temmuzda, uygulama noktasnda görev yapan polis ekibine PKK terör örgütü üyelerince düzenlenen saldrda 2 polis ehit oldu, 1 polis yaraland.

- Hakkarinin emdinli ilçesinde, 13 Temmuzda, pancar toplayan 4 kii, PKKl teröristlerce tuzaklanan maynn infilak etmesi sonucu yaraland.

- Tuncelide,12 Temmuzda snf öretmeni Necmettin Ylmaz terör örgütü PKK tarafndan katledilerek, cesedi Pülümür çayna atld.

- Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, 17 Temmuzda askeri aracn geçii srasnda el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu 19 asker yaraland.

- rnakta, 17 Temmuzda merkeze bal Aslanbaar köyünde, hayvanlarn otlatrken PKKl teröristler tarafndan kaçrld belirtilen bir çoban silahla öldürülmü olarak bulundu.

-Hakkarinin emdinli ilçesinde 23 Temmuzda teröristler, evinden kaçrdklar bir kiiyi silahla öldürdü.

Ana Sayfaya Git