Terör saldırısında tahrip olan karakol yeniden inşa edildi

Mardin'in Derik ilçesinde 2 yıl önce PKK'lıların bombalı araçla düzenlediği, 1 askerin şehit düştüğü, 9 asker ve 2 sivilin yaralandığı saldırıda hasar gören jandarma karakolu yeniden inşa edildi.

Haberler 05.05.2018 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde, PKK mensuplarnn saldrsnda tahrip olan Üçyol Jandarma Karakol Komutanl yeniden ina edildi.

2 yl önce 4 Maysta, 1 askerin ehit olduu, 9 asker ve 2 sivilin yarand terör saldrsnda hasar gören karakol yklarak ayn yere yeniden yapld. Karakolun açl töreninde kurbanlar kesildi, ehitler için dualar edildi.

Açl Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Yusuf Kenan Topçu, Derik Kaymakam Hakan Kafkas, Cumhuriyet Basavcs Tolgahan Öztoprakla yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, daha sonra karakolda incelemelerde bulundu.

- Huzurun salanmasnda karakolun önemli katklar olacak

Vali Yaman, karakolda 2 yl önce teröristlerin saldrs sonucu ehit olan askere Allahtan rahmet, yarallara ifa dileklerinde bulundu.

Tarihi ipek yolu üzerinde önemli bir noktadaki karakolu hzl bir ekilde hizmete açtklarn dile getiren Yaman, öyle dedi:

Bu karakolu hzla yaptralm dedik. Sa olsun hükümetimiz ve bakanlmz ödenek gönderdi. çok ksa sürede bitirmi olduk. Bugün itibariyle karakolumuz hizmet vermeye balad. Bu hassas bölgede güzel hizmetler verilecektir diye düünüyoruz. Mardine, bölgeye bir huzur geldi. Bu karakolun bu huzurun salanmasnda önemli katklar olacak.

- Allah askerimizi, karakollarmz korusun

Kovanl köyü muhtar erif Seçilmi ise uzun süreden beri bölgenin huzura kavutuunu kaydetti.

Bu huzurun sürekli olmasn dileyen Seçilmi, nallah bir daha kötü olaylar yaanmaz bölgemizde. diye konutu.

Vatandalardan Hikmet Subatan da güvenlik güçlerine dua ettiklerini belirterek, Geçmite bu karakolumuza saldr olmutu. Allah bir daha böyle bir ey yaatmasn. Yeni bir karakol kuruldu. Hayrl olsun inallah. dedi.

Törene, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Altan Er, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, dünyann yaayan en uzun adam olarak Guinness Rekorlar Kitabnda yer alan Sultan Kösen ve vatandalar katld.

Derik ilçesinde 4 Mays 2016da PKKllarca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlna bombal araçla düzenlenen saldrda Jandarma Uzman çavu Numan Öksüz ehit olmu, 9 asker ile 2 sivil yaralanmt.

Ana Sayfaya Git