Teröre değil halka hizmet verecek

Diyarbakır'ın DBP'li Yenişehir Belediyesi yönetimince "terör propagandası yapmak" amacıyla inşa edildiği belirtilen bina, yapılan görevlendirmenin ardından yeniden düzenlenerek "Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi"ne dönüştürüldü.

Haberler 05.08.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Yeniehir Belediyesince DBPli yönetim tarafndan teröre hizmet için ina edilen bina, yeniden düzenlenerek kadnlarn ve gençlerin hizmetine sunuldu.

lçenin ehitlik Mahallesinde, terör propagandas yapmak amacyla kurulduu belirtilen bina, görevlendirilen Belediye Bakan Vekili Kaymakam Mehmet Özelin talimatyla Kadn Yaam ve Gençlik Merkezine dönütürüldü.

Yaklak 4 milyon lira bütçe ile yeniden dizayn edilen merkezde kadn ve gençler gelecek aydan itibaren düzenlenen el sanatlar, fitness, ebru sanat, diki nak ve açlk kurslarna katlma, tiyatro, bilgisayar ve cep sinemas salonlarndan ücretsiz istifade etme imkanna kavuacak.

Kadnlarn kurslarda gönül rahatlyla eitim görmesi için merkezde çocuklar için de kre oluturuldu.

Kaytlara balanan merkez youn ilgi görürken, ilk etapta çocuklara Kuran- Kerim öretiliyor.

- Kadn ve gençlere hizmet verecek

Belediye Bakan Vekili Kaymakam Özel, AA muhabirine yapt açklamada, mahallenin yaklak 50 bin nüfusa sahip olduunu, mahalle sakinlerinin çounlukla 1990l yllarda terör nedeniyle göç eden vatandalardan olutuunu söyledi.

Göreve baladklarnda halka hizmet anlayyla çalmalara baladklarn vurgulayan Özel, bu kapsamda mahallede inas tamamlanmak üzere olan binay yeniden düzenleyerek daha kullanlr hale getirdiklerini belirtti.

Özel, binay kadn ve gençlerin hizmetine sunduklarna iaret ederek, öyle konutu:

Binada kadnlarmza rahat bir ekilde gelip psiko-sosyal destek alabilecekleri bir oda hazrladk. Fitness, diki nak, açlk ve Kuran- Kerim kursu açtk. Alt katta ise gençlere yönelik 250 kiilik tiyatro, 50 kiilik cep sinemas, okuma salonu, müzik ve halk oyunlar çalmalar için yerler hazrladk. Terör propagandas için dizayn edilmi, bu amaca hizmet için oluturulmu yerleri vatandalarmzn eitim, kadn ve gençlerimizin sosyal ve psikolojik destek aldklar merkezler haline getiriyoruz.

- Siyasi amaçlarla kullanlmas için yaplm yerler

Vatandalarn merkezdeki kurslardan ve hizmetlerden 7 gün 24 saat ücretsiz yararlanabileceini dile getiren Özel, belediye yönetimi olarak her zaman kadn ve gençlerin hizmetinde olacaklarn aktard.

Özel, merkezde kadn ve gençlerin sosyalleme imkan bulacan ifade ederek, vatandalarn böyle bir yatrmla buluturulmasnn önemine deindi.

Göreve baladklar günden bu yana vatandalardan hizmet noktasnda youn talep aldklarna dikkati çeken Özel, kadnlarn böyle bir merkezin açlmasndan duyduklar memnuniyeti kendilerine aktardklarn bildirdi.

Özel, önceki yönetim döneminde belediyecilik anlaynda farkl amaçlarla kullanlan yerlerin bulunduuna iaret ederek, bu tür yerleri daha fonksiyonlu hale getirip kadn ve gençlerin eitimine yönelik merkezlere dönütürdüklerini kaydetti.

Bu tarz yerler önceki yönetim anlaynda terör propagandas veya çeitli ideolojik ve siyasi amaçlarla kullanlmas için yaplm yerler. diyen Özel, devlete ve millete ait bu alanlarn halka hizmet için kullanlmas gerektiini aktard.

- 150 kadn, 100 genç burada eitim alacak

Yeniehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürü Selma çiftçi, merkezdeki faaliyetlere çocuklara yönelik Kuran kursu ile baladklarn söyledi.

çevredeki vatandalarla görüüp anket yaptklarn, kurslar o dorultuda planlayarak açtklarn dile getiren çiftçi, 150 kadn, 100 genç burada eitim alacak. Kadn Yaam Merkezi çounlukla terör maduru ve dezavantajl kadnlara yarar salamak için kuruldu. Kadnlarmzn kurslara daha rahat gelebilmesi için kre de açtk. Anneler çocuklarn kree brakp, kurslara rahat bir ekilde katlabilecek. eklinde konutu.

Sokakta olan çocuklarn da kurslardan faydalanabileceini ifade eden çiftçi, ikramlarda bulunacaklar çocuklarn bilgisayar snflarna gidebileceini, tiyatro izleyebileceini belirtti.

çiftçi, eylül aynda tam kapasite hizmet vermeye balayacak merkezde ilk etapta açtklar Kuran- Kerim kursunda 80 çocuun eitim almaya baladn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git