Teröre öfke her yerden!

PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ile bu terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırılar, Batman'da 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Haberler 25.12.2016 - 13:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN- Batmanda düzenlenen Teröre Lanet ve Kardelie Davet yürüyüüne katlan vatandalar, ellerinde Türk bayraklar ile terör örgütleri PKK, DEA, FETÖ, DHKP-C ve bu örgütlerin saldrlarn knad.

Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen) Batman ubesince organize edilen yürüyü için 100ü akn sivil toplum kuruluu, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatanda Batman Belediyesi önünde bir araya geldi. Yürüyüe ellerinde Türk bayraklar ile katlan Batmanllar, Zalimler için yaasn cehennem, Kahrolsun küresel eytanlar, Hendee, darbeye hayr, Teröre kar omuz omuza sloganlar ile Cumhuriyet Meydanna kadar yürüdü.

Yürüyüte binlerce vatanda, terör saldrlarna tepkilerini Türkçe, Kürtçe ve Arapça dile getirdi. Türk Kzlay Batman ubesi de 200 metre uzunluundaki Türk bayra ile yürüyüe destek verdi.

PKK, bölge halknn evlerini balarna ykt

Cumhuriyet Meydannda Kuran- Kerim tilaveti ile balayan programn ardndan basn açklamasn okuyan Memur-Sen Batman ube Bakan Mehmet Ergin, terörü lanetlediklerini belirtti.

stanbul ve Kayserideki terör saldrlarn anmsatan Ergin, öyle devam etti:

çözüm sürecini baltalayan PKK, çukur eylemleriyle birlikte bölge halkna uzun yllar unutamayacaklar eziyetler çektirmi, evlerini barklarn balarna ykm, pek çok il ve ilçemizi yaanmaz hale getirmitir. çukur siyasetiyle itibar kaybeden PKK terör örgütü, son olarak güvenlik kuvvetlerimize yönelik önce Diyarbakr Balar, stanbul Beikta ve Kayseride sabah saatlerinde çar iznine çkan er ve erbalar tayan araca yaplan bombal saldrlarda çok sayda asker polis ve sivil vatandamz ehit etmitir. Din, insan, vatan, hukuk ve hiçbir deer tanmayan terörün kanl eli elbet krlacaktr.

Ergin, yurda korku salmaya çalanlarn en ksa zamanda cezalarn bulacan söyleyerek, ülkenin insanlktan nasiplenmemi melun terör örgütleri tarafndan dize getirilemeyecek kadar büyük olduunu vurgulad.

Ergin, milletin, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibi olduuna dikkati çekerek, konumasn öyle sürdürdü:

Masum insanlarn canna kastedecek kadar alçalan FETÖ, DEA, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri beyinlerini uyuturarak canl bomba haline getirdikleri zavalllar, asker, polis, sivil, yal, çocuk ayrm yapmadan insanlarmzn arasna sürerek patlatmaktadr. Yüzlerce masumun canna kyan terör örgütleri ve onlar kullanan güçler, ne yaparsa yapsnlar asla amaçlarna ulaamayacaklardr.

Ergin, her terör saldrsnn ardndan milletin kenetlendiini, yaanan terör saldrlarnn iç ve d i birlikçilerin destei ile yapldn anlatt.

PKKnn, bir futbol müsabakasnda güvenlii salamakla görevli gencecik polisleri ehit ederek, çar iznine çkan askerlere bomba yüklü araçla saldrarak, masum sivilleri öldürerek korku ve endie yaymaya çaltn anlatan Ergin, Ancak küresel eytanlar ve yerli i birlikçileri bilmelidir ki, her terör eyleminden sonra bu ülkenin fedakar ve feraset sahibi vatandalar daha çok kenetlenecek, birlik ve beraberliini biraz daha pekitirecektir. ifadelerini kulland.

-Türküyle, Kürtüyle 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkndayz

Ergin, Türkiyenin dünyann farkl corafyasnda sknt yaanan insanlara yardm eli uzattn hatrlatarak, u deerlendirmede bulundu:

Türkiyeye ders vermeye çalan küresel sömürü odaklar içerideki taeron uzantlar vastasyla birlik ve beraberliimizi zaafa uratmak istemektedir. Bizler Türküyle, Kürtüyle 81 milyon vatansever olarak bu hain senaryonun farkndayz. Biliyoruz ki Türkiyenin istikrarna yönelik hesaplar aslnda slam alemini köleletirmeye yöneliktir. 15 Temmuz darbesini mahkum eden halkmz, her türlü terör ve fitne giriimlerini de baarsz klmaya muktedirdir. Küresel sömürgeci güçlerin taeronu FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz gecesi, millet iradesini teslim almak istemitir. nsanlk düman küresel eytanlar ve yerli ibirlikçileri bilmelidir ki; halkmz terör örgütlerini mahkum etmek üzere her zamankinden daha zinde olarak dimdik ayaktadr.

Bu corafyada dün olduu gibi yarn da kardeçe yaam için çalacaklarnn altn çizen Ergin, unlar ifade etti:

slamn mayasyla yorulmu olan bu millet, Allahn izniyle binlerce yl bu topraklarda kardeçe yaad gibi bundan sonra da yaayacaktr. Bizleri birbirimize düürmeye çalanlar unu bilsinler ki, acyla yorulmu bu vatann insanlarnn birliini ve kardeliini bu tür saldrlar bozamayacaktr. Her saldr bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecektir. Bizler Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi ve stanbulun fatihi Sultan Mehmetin torunlaryz. Haçl zihniyetini tayan batl güçlerin 21. yüzylda masada oluturduu bölgemizle ilgili projelerini beraber bozacaz. imdiye kadar olduu gibi bundan sonra da kararllmz ve ortaya koyacamz milli duru, teröre vereceimiz en anlaml ve en etkili karlk olacaktr. Kanl terör eylemleri ve eylem için seçilen hedefler, ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir.

Batmanda faaliyet gösteren sivil toplum kurulular, dernekler ve siyasi partiler olarak, ülkede kardeliin, birlik ve beraberliin kazanacan bir kez daha haykrdklarn belirten Ergin, bütün terör örgütlerini, onlarn kalleçe saldrlarn lanetlediklerini, terör saldrlarnda hayatn kaybeden ehitlere Allahtan rahmet dilediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git