Teröre tepki eylemi

Derik İlçesi'nde yaklaşık bin 500 kişi ellerinde Türk Bayrakları ile Bahçelievler Mahallesi'ndeki AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Burada sık sık PKK aleyhinde slogan atan grup, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Haberler 22.12.2016 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Burada düzenlenen mitinge, Derik Kaymakam Hakan Kafkas, Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay, Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, Türkiye Geçici Köy Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir, Güneydou Anadolu Köy Korucular Federasyon Bakan Seydo Karada, kamu kurum müdürleri, baz muhtarlar ile örenciler katld.

OYUNLARA GELMEYELM

Orhan Kandemir ve Seydo Karadan konumalarnn ardndan ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen de bir konuma yapt. Son günlerde yaanan terör olaylarndan sonra birilerinin HDP binalarna saldrarak Kürt-Türk çatmas çkarmaya çaltn belirten Sözen, Bizler uyank olalm. Bunlarn oyununa gelmeyelim. Bunlar kardeliimizi hazmetmiyorlar. Son günlerde yaanan terör olaylarndan sonra HDP binalarna saldrarak Kürt-Türk çatmas çkarmaya çalyorlar. Bizler, PKK ve arkasndaki siyasi uzantlar bu meydanlarda lanetleyeceiz. Bizim gidecek, snacak baka bir limanmz yok. Ülkemizi Irak ve Suriyeye benzetmeye çalyorlar. Dünyadaki bütün mazlumlara kucak açan bir tek Türkiye Cumhuriyeti var. Peki sevgili Derikli hemerilerim; Eer Türkiye karrsa, Türkiyede kaos çkarsa, nereye snacaz? Iraka m, Rusyaya m, Yunanistana m, rana m, Suriyeye mi snacaz? dedi.

Derik lçesinde 25 Eylül tarihinde askeri aracn geçii srasnda meydana gelen patlamada 4 askerle birlikte ehit olan Güvenlik Korucusu Nurettin Dinçin kz kardei Zeytun Klç da, Türkçe bilmedii için Kürtçe yapt konumada, 20 yl önce dan ve yaklak 3 ay önce de Nurettin aabeylerim teröristler tarafndan ehit edildi. Benim cigerim yanm. Aabeylerimin brakt yerden terörle mücadeleye ben devam edeceim. Nefesim yettii müddetçe bu mücadeleye devam edeceim. Ben dan ve Nurettinin kz kardeiyim. Bugün terörü lanetlemek için burdaym. Terörü lanetlemek için her eyleme katlacam. Aabeylerimin acs yüreimde ve hala alev alev yakyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git