Terörist babası savunma yaptı

KAYSERİ'de geçen yıl 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan 15 askerin şehit olduğu bombalı terör saldırısıyla ilgili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci gününde saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı 'Çektar' kod adlı Kasım Yıldırımçakar'ın tutuklu babası İsmail Hakkı Yıldırımçakar (61) savunma yaptı.

Haberler 26.10.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 Aralk 2016 günü 1inci Komando Tugaynda çar iznine çkan askrelerik tayan 38 AB 180 plakal halk otobüsüne yönelik yaplan bombal saldr ile ilgili görülen davann ikinci gününde ilk bölümde çektar kod adl Kasm Yldrmçakarn tutuklu babas smail Hakk savunma yapt. Canl bomba Kasm Yldrmçakarn babas, Kasmn dnda Ubeydullah isimli olum da bir dönem terör örgütüne katlmt. 2009 ylnda Kasm, PKK/KCK tarafndan daa götürüldü. Gidi o gidi, bir daha hiçbir ekilde haber alamadk. Olum daa çktnda durumu emniyete ve istihbarata bildirdim. Onlar da yaptklar aratrma da Kasmn daa çktn söylediler. Bana istiyorsan git aratr dediler. Bunun üzerine resmi pasaport çkartarak Kuzey Iraka gittim. Burada anlatm taksi sürücüsü beni Kandil diye ifade edilen kampa götürdü. Orada nizamiyesi olan bir yer vard. çocuumu görmek istediimi söyledim. Azarlayarak hayr dediler. Bir keresinde örgüte katlanlarn anneleri geldiinde çocuklarn gösterildiini duydum. Eim Hürriyete pasaport çkartarak ayn güzergahtan Kandile gittim. Burada dier olum Ubeydullah gösterdiler. Kasmn PKKnn canl bombalar olarak ifade edilen Özel Kuvvetlerde görev yaptn örendim. Oluma aabeyi Kasm sordum, annesi de Ubeydullaha örgütten kurtulmasn istedi. Ksa bir zaman sonra Ubeydullah örgüt kampndan kaçarak pemergeye snd. Onlar da Ubeydullah Silopiye gönderdi. Olum PKKdan kurtuldu ve u an askerlik görevini yapyor dedi.

Olu Kasm Yldrmçakar ile yüz yüze hiç görümediklerini söyleyen tutuklu baba smail Hakk sözlerini öyle sürdürdü:

ddianame de yer ald gibi örgütün evime gelerek olum öldü, taziye çadr kuralm eklinde bir görümem olmad. Bombal saldr yapan oluma kim yardm ve yataklk yapt ise herkesten ikayetçiyim. Ben, Kasmn bombal saldr yaptn dier olum Mervann sosyal medyadan gösterdii haberlerle örendim

CANLI BOMBADAK KMLN SAHB ÖRGÜTE KATILIINI ANLATTI

Davann ikinci bölümde, bombal saldry yapan Kasm Yldrmçakarn üzerinde çkan sahte kimliin gerçek sahibi tutuklu terör örgütü üyesi Mehmet Oluk, davada PKKya nasl katldn anlatt.

4üncü Ar Ceza Mahkemesindeki davada savunma yapan Mehmet Oluk, 2015 ylnda ailemde yaanan sorun nedeniyle Kobaniye gitmek istedim. Bununla ilgili facebook üzerinden Kobani yazarak bulduum sayfalar inceledim. Orada Dujar Hague sayfasn kullanan biri bana sayfada niye gezdiimi sordu. Ben de Kobaniye gitmek istediimi söyledim. Bana anlurfaya gitmem gerektiini söyledi. Ben, anlurfay hiç bilmediim için baka nasl gidebileceimi sordum. O da Diyarbakr HDP il binasna gitmem gerektiini söyledi. Bunun üzerine gittiim il binasnda bana güvenmeyerek kimseyi göndermiyoruz dediler. Birkaç gün sonra yine l Bakanlna gittiimde bana ismini Murat olarak söyleyen kii yardmc olabileceini söyledi. Muratla bulutuk. Kendisine yine Kobaniye gitmek istediimi söyledim. Ticari taksiye binerek yola çkt. Yolda Murat telefonla görütüü kiiye Ben köye geliyorum. Yourdu nereye getireyim dedi. Bir saatlik yolculuun ardnda hadi in dedi. Taksi oförüne de beklemesiN söyledi. Beni aaçlk alana götürdü. Burada bekleyen eli silahl PKKllar ile bir süre görütü. Sonras görütükleri 3 kiinin birinden para alarak uzaklat. Beni teslim ettii örgüt üyeleri nereli olduumu sordu. Kim olduumu söyledim. Pikap eklindeki arabaya bindik geçtiimiz baz köylerde yüzümü gizlememi istediler. Kalabalk bir alan geçtikten sonra gördüüm kalabalklarn kim olduu sordum. Onlar da örgüte katlanlarn aileleri dedi. Yolda giderken bana kod admn olup olmad sordular. Ben kod adm yok deyince gerçek adn kullanamazsn dediler. Ben de kod adm sosyal medyada tantm Dujar Hague olduunu söyledim. Bana kimlik, saat ve cüzdanm vermemi Kobanide geri vereceklerini söylediler. Kimliimi ve dier eyalarm srar üzerine verdim. lk gittiim yerde örgüt kyafeti giydirerek fotorafm çektiler. Benimle beraber örgüte katlan 7 kii daha vard. Batman yaknlarna gittiimizde kod adn Botan olara bildiim kii bizi karlad. Kim olduumuz sorduktan sonra kimlii beni getiren örgüt üyelerinden ald. rnaka kadar yolculuumuz araba ile devam etti. Bir ara ben uyumuum kaktmda araç durdu. Kayalklar çevresinde yattk. Sonra iki dereden botla geçerek snr geçtik. Ben snr geçtikten sonra Kobaniye geldiimi düündüm. Abdullah Öcalann akrabas olduunu söyledikleri bir kii konuma yapt. Gaye kampnda bir süre kaldm. Burada bir kez silahl eitim aldm. Sonra yaplan derslerde açklamalarna itiraz edince beni hasta olduum iddiasyla örgütten ayrdlar. Ben bulunduum kampta toplam 55 gün kaldm dedi.

KMLM CANLI BOMBANIN ELNE NASIL GEçT ANLAMIYORUM

Tutuklu örgüt üyesi Mehmet Oluk, bombal saldry gerçekletiren Kasm Yldrmçakarn üzerinde kendi kimliini çkmas olayn ise, Ben örgütten ayrlarak Diyarbakra geldiimde nüfus müdürlüüne giderek kimlik çkarttm. Kimliim Kasmn eline nasl geçti anlamyorum. Kod ad Porsibi olan shak ben kampta görmütüm. Patlamann olduu gün, terörle mücadele polisleri beni arad. Gittim, burada kimliimi çkarp ibraz ettim. Sonra Kayseriye sevk ettiler. 24 gün gözaltna sürenin ardndan beni serbest braktlar. 5 ay sonra tekrar yakalayarak tutukladlar diye konutu. Durumaya ara verildi.

Ana Sayfaya Git