Teröristlerin korkulu rüyası

Mardin, Şırnak ve Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan Kıran-2 operasyonda teröristlerin korkulu rüyası olan Cingöz ve Miki, hassas burunları ile güvenlik güçlerinin en büyük destekçisi olurken, teröristler tarafından güzergaha döşenecek El Yapımı Patlayıcı (EYP) ve mayınlara karşı da Mehmetçiğe rehberlik yapıyorlar.

Haberler 30.08.2019 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde bir çok teröristi saklandklar maaralarda bularak güvenlik güçlerine teslim eden Cingöz ve tüm kimyasal patlayc ve bombalara kar hassas burunlaryla büyük baarlara imza atan Miki, Kran-2 operasyonunda hassas burunlar ile güvenlik güçlerine tam destek veriyor. hlas Haber Ajans (HA) muhabirinin Kran-2 operasyonunda görüntüledii detektör köpek Miki ve iz takip köpei Cingöz, dümana korku verirken, dostlar olan Mehmetçie sevgi patisini uzatyor.

Nevehirde bulunan Jandarma Genel Komutanlna bal At-Köpek Eitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlnda (JAKEM) eitimlerini alan köpekler; iz takip, devriye, mayn ve bomba arama, yangn tespit, arama ve kurtarma, narkotik, keif ve özel operasyon konularnda aldklar baarl eitimi arazide gösterdikleri baar ile taçlandryor.

PKKnn hain planlarn bozan kahraman

Mardine 2 yl önce gelen ve bölgede salanan huzur ve güven ortamna hassas burnu ile büyük katk sunan dedektör köpek Miki, onlarca baarya imza att. PKKl hain teröristler tarafndan güvenlik güçleri ve sivil vatandalar hedef alarak hazrlanan binlerce kiloluk patlaycy bulan Miki, PKKl hainlerin oyunlarn bozdu. Eitmenleri dnda komut almayan Miki, Kran - 2 Operasyonunda hassas burnuyla teröristlerin korkulu rüyas olmay sürdürüyor.

Teröristleri inlerinde avlyor

Mardinde salanan huzur ortamna büyük katk sunan 7 yandaki Cingöz ise kentte görev yapt 3 yl içinde teröristlerin korkulu rüyas oldu. Kran - 2 operasyonunda da görev alan iz takip köpei Cingöz, teröristleri saklandklar maara, ynak ve barnaklarda avlayarak güvenlik güçlerine teslim ediyor. ki yl içinde evladn arazide kaybetmi gözü yal iki anneyi hassas burnu ile evlatlarn bularak sevindiren Cingöz, hassas burunlar ile Mardinde bir cezaevi firarisini de yakalama baars gösterdi. Hassas burnu ve baarl kariyeri ile Mardinde onlarca teröristi etkisiz hale getiren Cingöz, teröristlerin korkulu rüyas olarak anlyor. Gri listede aranan bir terörist olmak üzere onlarca teröristi sakladklar her yerde bulan Cingöz, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede en büyük destekçisi.

Ana Sayfaya Git