Terörle değil hizmetle var!

Siirt'in Eruh ilçe belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanması ve vatandaşların hak ettiği hizmetlere kavuşması için hizmet atağı başlatıldı.

Haberler 13.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 13.12.2016 - 10:04

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) gerei Eruh Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç, vatandalar özlemle bekledikleri hizmetlerle buluturmak için temizlik, yol ve park çalmalarnn yan sra modern kentlemenin önünü açacak yeni imar plann da uygulamaya koydu.

Daha mutlu ve huzurlu bir kent slogan ile yürütülen çalmalarda, ilçenin temel sorunu olan içme suyu konusundaki skntnn giderilmesi için 2 bin 500 tonluk yeni su deposu yatrm programna alnd.

mardan yola, temizlikten konuta, içme suyundan sosyal alanlara kadar ilçede kapsaml ekilde belediye hizmetlerine kavuacak vatandalar, hazrlanan projelerin hayata geçirilmesini heyecanla bekliyor.

- çözüm ortaklar ile çalyoruz

Dayanç, ilçeye modern bir görünüm kazandrmak için hayata geçirecekleri projeleri anlatt.

Eruh Belediyesine görevlendirilmesinin ardndan belediyecilik hizmetlerine hz verdiklerini ifade eden Dayanç, Daha mutlu ve huzurlu bir kent slogan ile ilçedeki vatandalara hak ettikleri kaliteli hizmeti sunma noktasnda hazrladklar projeleri uygulamaya baladklarn belirtti.

Dayanç, bu kapsamda belirledikleri ksa ve orta vadeli hedefleri çözüm ortaklar ile birer birer hayata geçirmek için çaltklarn dile getirerek, Bu çözüm ortaklar dediimiz, bu dönemde devletimizin ilgili bakanlklar ve yatrmc kurulularnn yan sra, kardelik ilikisi kurduumuz Bursa Büyükehir Belediyesi de ilçemize yönelik yatrmlarda bizlere ciddi destekler sunmaktadrlar. Dolaysyla buradan destek sunan tüm kurum ve kurululara ilçe halk adna ükranlarm arz ediyorum. dedi.

Belediyecilik, çukur ve barikatç terör örgütlerine, ideolojik saplantlara deil, vatandan emrine amade olmaktr. Görev yaptmz sürede belediyeciliin, vatandaa hizmet etmek olduunu, yörenin sosyoekonomik kalknmasna katk sunmay, adaletli bir yönetim sergilemeyi gerektirdiini göstereceiz. ifadelerini kullanan Dayanç, bunun kendileri için tarihi bir misyon olduunu vurgulad.

- Vatandalarmzn memnuniyeti doru çizgide ilerlediimizin kant

Doru bildikleri yoldan ayrlmadan ilçeyi bu hizmetlerle buluturacaklarn kaydeden Dayanç, bu uurda ellerini deil gövdelerini tan altna koyduklarn vurgulad.

Dayanç, Hedefimiz bir yl gibi ksa bir sürede Eruh ilçemizi hak etmedii köy görünümünden, modern bir kent görünümüne kavuturmaktr. Bunu da devletimizin kudreti, milletimizin destei ve çalma ekibimin üstün gayreti ile yapacaz.Ya baaracaz ya baaracaz baka yolu yok. Vatandamzn yüzde 90lara varan memnuniyeti de doru çizgide ilerlediimizin kantdr. çalmalarmz destekleyen tüm Eruhlu hemehrilerime teekkür ediyorum. diye konutu.

- Yeni imar plan çalmalar balatld

Dayanç, ilçede gerçekletirecekleri çalmalar öyle anlatt:

Öncelikle ilçemizde hafta sonlar da dahil, günde iki kez çöpler toplatlmaya baland ayrca cadde, sokak ve meydanlar da her gün temizleniyor. Beyaz masa uygulamasna geçilerek vatandalarmzn talepleri süratle giderilmeye baland. lçedeki cadde ve sokaklarda nizami geniletme ilemleri ile modern kentlemenin önünü açacak yeni imar plan çalmalar balatld. lçe mezarl çevre düzenlemesi ve ihata duvarlar tamamland. Taziye evi inaatna baland. ki aylk süreçte ilk etapta yaklak 20 bin metrekarelik kilitli parke ta kaplama ii yapld. Belediye binas vatandalarmza daha iyi hizmet verecek ekilde restore edildi. Vatandalarmza daha hzl hizmet sunabilmek için belediye araç ve makine park güçlendirildi. Bu anlamda 5 yeni araç temin edildi, 5 aracn da siparii verildi.

- 2 bin 500 tonluk su deposu yatrm programna alnd

lçenin temel sorunu olan içme suyu skntsn gidermek için de çalma balattklarn belirten Dayanç, bu kapsamda ller Bankas ve Devlet Su lerinden destek alarak gerekli etüt çalmalarnn yapldn kaydetti.

Dayanç, ayrca 2 bin 500 tonluk yeni su deposunun yatrm programna alndn aktard.

lçe otogar için hazrladklar projenin ihale aamasna geldiini ifade eden Dayanç, Orman letme Müdürlüü ile Botanik Park Kent Ormannda mesire alan düzenlemesine balandn söyledi.

Dayanç, ilçe merkezindeki 4 ilköretim okulunun bahçe ve çevre düzenlemesinin yapldn, ehir meydan ve Cumhuriyet Caddesi için sokak salklatrma, cephe giydirme ve peyzaj projelerinin hazrlatlarak ihale aamasna gelindiini anlatt.

- TOK konutlar için talep toplanyor

lçe merkezinde farkl lokasyonlarda aileler ve çocuklar için hazrlanan 4 park projesinin ihale aamasnda olduunu belirten Dayanç, öyle devam etti:

TOK ile irtibata geçilerek vatandalardan talep toplanmaya baland. Bu sayede ilçemizin en önemli sorunlarndan olan salkl konut sorunu da çözüme kavuturulacak. Bunlarn dnda, ilçeye yönelik merkezi idare yatrmlar da bu süreçte hz kazanm olup Hükümet Kona Projesine baland. Maliye lojmanlar yerine 48 daire ve 11 i yeri için hazrlanan proje, onay aamasnda. Gençlik Merkezi Projesi 2017 yl yatrm programna alnd. Görev yaptmz süre içerisinde ilçe halknn talepleri ve ihtiyaçlar dorultusunda çalmalarmz tüm hzyla devam edecektir.

- Emei geçenlerden Allah raz olsun

Belediye tarafndan ilçede ksa sürede hzla yürütülen çalmalar vatandalarn takdirini topluyor.

Vatandalardan Ömer Beta, yaplan çalmalardan duyduklar memnuniyeti dile getirdi. Beta, ilçede çok güzel çalmalarn gerçekletirildiine dikkati çekerek, Emei geçenlerden Allah raz olsun. dedi.

akir Kaya da görevlendirmenin ardndan belediyenin çok youn bir çalma balattn belirterek, Kaymakam Dayançn ilçenin sorunlarn yerinde belirlediini aktard. Kaya, yol, su, çocuk parklar çalmalarnn hzl bir ekilde baladn anlatarak, vatanda olarak sunulan hizmetten çok memnun olduklarn kaydetti.

- Vatandan verdii vergiler, hak ettii yerde kullanlyor

Esnaf Esat Teymurta da belediye bütçesinin tamamen hizmet için kullanldn vurgulad.

Eruhun kentsel bir dönüüm içerisinde olduuna dikkati çeken Teymurta, lçe olarak çok daha modern bir döneme giriyoruz. çok büyük çalmalar söz konusu. Vatandan verdii vergiler, hak ettii yerde kullanlyor. ifadelerini kulland. Teymurta, ilçenin düzenli ekilde temizlendiini dile getirerek, cadde ve sokaklarda düzenleme yapldn, parkelerin yenilendiini, ilçeye otogar yapldn anlatt.

Vatanda olarak belediye çalmalarndan çok memnunuz. diyen Teymurta, bu çalmalarn devam etmesi dileinde bulundu.

Ana Sayfaya Git