Terörle mücadele operasyonları

Diyarbakır, Batman, Tunceli, Bitlis, Şırnak, Van, Mardin ve Bingöl'deki operasyonlarda el yapımı patlayıcılar ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve bir antitank mayını ele geçirildi.

Haberler 16.12.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK), Diyarbakr, Batman, Tunceli, Bitlis, rnak, Van, Mardin ve Bingöldeki operasyonlarda el yapm patlayclar ile patlayc yapmnda kullanlan malzemeler ve bir antitank mayn ele geçirildi.

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde dünkü yurt içi olaylara ilikin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Batman Hasankeyfte devam eden operasyonda iki el yapm patlayc, bir kilo amonyum nitrat, bir el telsizi, bir güne paneli ve muhtelif yaam malzemeleri ele geçirildi.

Diyarbakr Kulpta patlayc yapmnda kullanlan 7 mutfak tüpü bulundu. Licede güvenlik güçlerinin yol aramasnda ise bir el yapm patlayc imha edildi.

Tunceli merkezde 2 el yapm patlayc, 3 kilo amonyum nitrat, patlayc yapmnda kullanlan 40 mutfak tüpü ile bir jeneratör ve çok sayda yaam malzemesi ele geçirildi.

Bitlis Tatvanda tespit edilen 10 snakta iki el yapm patlayc, 103 kilo amonyum nitrat, patlayc yapmnda kullanlan 23 tüp ile muhtelif yaam ve tbbi malzemeler bulundu.

rnak Cizredeki arazi aramasnda kayalklarn arasna gizlenmi bir antitank mayn ele geçirildi.

Van çataktaki maarada patlayc yapmnda kullanlan 2 tüp ile muhtelif yaam malzemeleri bulundu.

Mardin Derikteki arazi aramasnda topraa gömülü bidonlarda 350 kilo amonyum nitrat ele geçirildi.

Bingöl Karlovada tespit edilen iki snakta patlayc yapmnda kullanlan 3 tüp, bir terörist kyafeti, ilaçlar ile muhtelif yaam malzemeleri bulundu.

- Yasa d snr geçii teebbüsleri

Kara Kuvvetleri Komutanlna bal hudut birlikleri tarafndan dün gün içinde Suriyeden Türkiyeye yasa d snr geçii teebbüsünde bulunan bin 315 kii ve Türkiyeden Suriyeye kaçak geçmeye çalan 4 kii yakaland.

Iraktan Türkiyeye yasa d snr geçii teebbüsünde bulunan bir, Türkiyeden Yunanistana kaçak geçmek isteyen 214 ahs gözaltna alnd.

ran snrnda da 5 litre akaryakt ve 6 bin 780 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Ana Sayfaya Git