Terörün izlerini kış turizmiyle silecek

Yılın 6 ayı kar yağmasına rağmen terör saldırıları nedeniyle kış turizminden istediği payı alamayan Hakkari'nin bu sektörde istenilen seviyeye gelmesi için çalışma başlatıldı.

Haberler 19.01.2017 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Kültür ve Turizm Müdürü dris Aacanolu, yüzde 88i dalk alandan oluan Hakkariye yln 6 ay kar yadn söyledi.

Bölgenin yüksek kesimlerinde ise 7 ay kar bulunduunu anlatan Aacanolu, Türkiyede karn yerde kalma süresi açsndan en uzun sürenin Hakkaride olduunu ifade etti.

Bu durumun turizm açsndan hem Hakkari hem de Türkiye açsndan avantaj olduunu vurgulayan Aacanolu, limizin ran ve Iraka snr bulunuyor. Bu anlamda k turizmine önemli bir uluslararas istasyon olabilme özellii tayor. dedi.

Aacanolu, k turizminin gelitirilmesi, eylem planlarnn hazrlanmas, bu eylem planlarnn hayata geçirilmesi, k turizmi ortamnn ve alt yapsnn deerlendirilmesi amacyla Vali Cüneyit Orhan Toprakn bakanlnda 13 kurumun katlm ile K Turizm Kalknma Kurulu oluturduklarn anlatt.

- K Turizm Festivali düzenlenecek

Bu kapsamda ubat aynda K Turizm Festivali düzenleyeceklerini belirten Aacanolu, Turizm festivali ile yerli ve yabanc turistlerin Hakkariye davet edilmesinin yan sra ulusal anlamda tannm ahsiyetlerimizi, sanatçlarmz, yazarlarmz ve devlet büyüklerimizi Hakkaride arlamay planlyoruz. Festival ile beraber Hakkarinin k turizminde tannmasn, terörle zedelenen imajna olumlu katk sunmay planlamaktayz. dedi.

Aacanolu, Hakkaride k k turizminin gelitirilmesi için devletin son yllarda çok önemli admlar attn, bunun en önemli göstergesinin de Merga Bütan Kayak Merkezi olduunu dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Reit Güldal ise Merga Bütan Kaya Merkezinin gelitirilmesi için balatlan çalmalarn devam ettiini, çalmalarn tamamlanmasyla merkezin kapasitesini 3 binden 5 bin kiiye çkaracaklarn bildirdi.

-Hafta sonlar karnaval yerine dönüyor

Vali Toprakn destekleri ile kayak merkezine Kamp Eitim Merkezi kurulacan belirten Güldal, öyle konutu:

u anda binlerce insan burada alayabiliyoruz. Özellikle hafta sonlar buras karnaval yerine dönüyor. Bu insanlarn mutluluunu gördüümüz zaman, biz daha çok mutlu oluyoruz, huzur buluyoruz. Biz burada ilk bata barakalarla, konteynerlerle baladk. u an devlete ait en büyük kayak evinden birine sahibiz. Yeni bir tesis daha yaptk. Tesisimiz git gide büyüyor. Eskiden tesis alanmz 200-300 metreyken imdi bin 100 metre kayma alan oluturduk. Sayn Valimizin ve Bakanlmzn katklar ile yazn telesiyej kurduumuz zaman 3 bin, 4 bin metre uzunluundaki pistlerimizi oluturacaz.

Güldal, Hakkaride k turizminin balamasyla büyük bir istihdamn gerçekleeceini, otellerin, lokantalarn, taksicilerin ve dolmuçularn da para kazanacan söyledi.

Ana Sayfaya Git