Ters lale toplarken kayalıklardan düşüp mahsur kaldı, 7 saatte kurtarıldı

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde ters lale toplamak isterken kayalıklardan 30 metre aşağıya yuvarlanıp yaralanan 50 yaşındaki Hamit Özer, AFAD'ın 7 saatlik çalışmasıyla mahsur kaldığı yerden kurtarılarak hastaneye götürüldü.

Haberler 03.04.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamit Özer, dün öle saatlerinde eiyle birlikte Afinin ünlü bitki çeitlerinden olan ters lale toplamak için Tanr Mahallesi krsalna gitti. Daha çok dalk ve kayalk bölgelerde yetien ters lalelerden toplamaya çalan Özer, dengesini kaybetmesi sonucu yaklak 30 metre aaya yuvarland. Düme sonucu sol kolu ile sa aya krlan ve kayalklarda mahsur kalan Hamit Özerin ei, cep telefonu çekmedii için mahalleye giderek vatandalardan yardm istedi. Vatandalarn ihbar üzerine olay yerine salk, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilirken, Malatyadan da ambulans helikopter gönderildi.

TERS LALE TOPLARKEN

Tüm çabalarn sonuçsuz kalmas üzerine AFADdan yardm istendi. Olay yerine sevk edilen AFAD ekibi ambulans helikopterle Hamit Özerin bulunduu bölgeye yakn bir noktaya götürüldü. Uzun uralar sonunda Özerin olduu yere ulaan ekipler vakit kaybetmeden kurtarma çalmalarna balad, havann kararmas nedeniyle helikopter dönmek zorunda kald. Hamit Özeri sedyeye alan AFAD ekipleri daha sonra sedyeyi halat yardmyla yukarya çekti. Ekipler daha sonra yaraly sedye ile yaklak 3 kilometre tayarak salk ekiplerine teslim etti. Yaklak 7 saatlik bir çalma sonunda kurtarlarak ambulansla Afin Devlet Hastanesine götürülen Özerin salk durumunun iyi olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git