Tescilli lezzetler markalaştırılıyor

Türkiye'nin önemli lezzet merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da coğrafi işaret tescili olan fıstık ve isot (pul biber), yeni markasıyla tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Haberler 11.09.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, valilik, belediye, l Kültür ve Turizm Müdürlüü i birliiyle kurulan anlurfa Turizm Gelitirme A tarafndan ehrin iki esiz lezzeti olan fstk ve isot için özel tasarma sahip yeni ambalaj üretildi.

k görünümü ve üzerinde bilgilendirme notlarnn yer ald özel kutulara yerletirilen 5 farkl isot çeidi ile kentte en kaliteli fstk olarak bilinen ve Keten köynei cinsi olarak nitelendirilen fstk, Taste Of Urfa markasyla tüketicinin beenisine sunuldu.

nternet araclyla birçok ulusal ve uluslararas alveri sitelerinden sata sunulan ürünler, isteyen yerel esnaf araclyla da kente gelen yerli ve yabanc turistler için pazarlanyor.

Esiz lezzetler, 50 ile 70 lira arasnda deien fiyatlarda temin edilebiliyor.

LK ADIM SOT LE ATILDI

anlurfa Turizm A Müdürü Mehmet Uncu, kentin esiz lezzetlere sahip özel bir corafi bölgede yer aldn söyledi.

Amaçlarnn corafi iaretli yerli ürünlerin markalamasn salamak olduunu anlatan Uncu, kurulu olarak çok sayda aratrma ve ibirlii yürüttüklerini ifade etti.

anlurfann 30 corafi iaretli ürüne sahip olduuna dikkati çeken Uncu, öyle devam etti:

Amacmz anlurfann yöresel ürünlerinin markalatrlarak online sanal pazarlarda satn salamaktr. Bu kapsamda isot ile baladk. sotun 5 çeidinin yer ald bir set oluturduk. Bu ürünler corafi iareti alnm ürünler. u an yaplmas gereken bu corafi iaretli ürünlerin markalamasn salamaktr. Biz de ilk adm isot ile attk, bu kapsamda çalmalarmz yürütüyoruz. Daha sonra paketlenebilecek dier gda ürünleriyle de devam edeceiz. Bunlar Taste Of Urfa markasyla hem kentimizde hem de internet ortamnda dünyann her yerine pazarlayabileceiz. sot ile beraber baharat ve fstk seti de yine bu marka ad altnda sata sunuluyor. Kentimizin corafi iaretli ürünlerinin daha fazla katma deerle satlmasn salayarak bölgenin kalknmasna bir nebze olsun katk sunmak istiyoruz.

Uncu, zahmetli bir süreçle isot üreten kadnlara da destek olma amacyla kentte bu sektör için kurulan 2 kadn kooperatifinden ürünleri temin ettiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git