Teslim olan 408 kişi oldu

İki yılda yürütülen "ikna" politikasıyla 408 örgüt üyesi kendiliğinden teslim oldu. 7 ay içerisinde 138 örgüt militanı, ailesiyle kuçaklaştı.

Haberler 29.07.2019 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan, bu yln yaklak 7 aylk döneminde 138 örgüt üyesi ikna yoluyla teslim olduu bildirildi. Bakanlktan yaplan açklamaya göre, baarl operasyonlar terör örgütlerinde çözülmeyi hzlandrd. Örgütlere katlm son yllarn en düük seviyelerine inerken terör örgütlerinden kaçlar ise artt. Bu kaçlarda özellikle ailelerin güvenlik güçleriyle i birliinin önemli katks oldu.

PKK/KCK ile ar sol terör örgütlerinin özellikle güvenlik güçlerine yönelik kirli yalanlarna ramen, ikna çalmalar sayesinde, 2017de 105, geçen yl 165 ve bu yln da yaklak 7 aylk döneminde 138 olmak üzere 408 terörist teslim oldu.

- Teslim olanlar örgüt içindeki çirkinlikleri gün yüzüne çkard

Teslim olanlarn anlattklar da örgütün iç yüzünü gözler önüne serdi. Terör örgütünün deiik yöntemlerle kendilerini kandrdklarn anlatan örgüt üyeleri, örgüt içerisinde sözde yöneticiler ile aralarnda çok büyük uçurum olduunu, sözde lider kadrodaki teröristlerin zevk ve sefa içerisinde yaarken kendilerinin aç ve susuz dalarda hayatta kalmaya çaltklarn kaydetti. Yine teslim olanlarn ifadelerinde, sözde lider kadrodaki isimlerin kendi güvenliklerini salamak için dier üyeleri riske attklarn belirtti.

- Terör örgütleriyle mücadele kararllkla devam ediyor

Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü birimleri, Türkiyeyi tehdit eden tüm terör örgütleriyle mücadelesine kararllkla devam ediyor. çocuk ve gençleri acmaszca suistimal eden PKK/KCKnn, Irak ve Suriyede bulunan örgüt kamplarnda zorla tutulan ve yalar dokuza kadar düen, sadece çocuklardan olumu kamplar bulunuyor. çileri Bakanlnca gençlerin terörden korunmas maksadyla, alt yaps psikolojik ve sosyolojik temellere dayanan bir sistem gelitirildi.

Bu sistem kapsamnda çocuklar örgütün elinde olan ailelerle i birlii yaplyor. çocuklarn ve gençlerin evlerine dönmeleri salanarak profesyonel yöntemlerle gelecekleri garanti altna alnyor.

- Teslim olma sürecinde devlet bize sahip çkt

Kaçanlara bata eitim olmak üzere hayatlarn hiçbir korku ve bask altnda kalmadan kendilerini ekillendirmelerine imkan tannyor.

Teslim olan militanlarn ifadelerinde, teslim olma sürecinde devletin kendilerine sahip çkacan tahmin etmediklerini düündüklerini söyledi.

Sürecin her aamasnda devletin güvenlik birimlerinin yanlarnda olduklarn ve devletin bu gerçek yüzünün bilinmesi halinde örgütte kimsenin kalmayacan belirten teröristler, insana insan olduu için deer verildiini gördüklerini, hiçbir çkar gözetilmediini ve artk gelecee umutla baktklarn ifade etti.

- Teslim olmak isteyen çok sayda terörist var

Bu süreçte çocuklarn geri almak için devletle beraber örgüte kar mücadele eden aileler, örgütten kurtarlan çocuklarnn kyafetlerine kadar güvenlik birimlerinin her eyi düündüünü aktard. Tüm çabann kendilerinin ve çocuklarnn güvenliinin olduunu gördüklerini dile getiren aileler, akllarnda devlete kar olan olumsuz tüm düüncelerin krldn ve örgütün propagandasnn yanl olduunu anlatt. Güvenlik güçlerine teslim olanlarn ifadelerinde, teslim olmak isteyen çok sayda teröristin olduu ve tespit edilenlerin hücrelere kapatlarak engellenmeye çalld bilgisini paylat.

Terör örgütü DEA ile savama bahanesiyle ölüme terk edilen ve teslim olmalar halinde güvenlik güçleri tarafndan ikence yaplaca ve öldürülecekleri söylenen teröristler ifadelerinde, kendilerine herhangi bir kötü muamelede bulunulmadn, aileleriyle rahatça görütürüldüklerini ve her türlü adli yardmda bulunulduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git