Tespih ihraç ediyor

TÜRKİYE'de tesbih imalatı yapan 4 kadından biri olan Diyarbakırlı 26 yaşındaki Taha Enuştekin', 5 yıl önce kurduğu tesbih imalathanesinde yaptığı tesbihleri Türkiye'nin her yanına sattıklarını ayrıca Fransa ve Dubai gibi ülkelere de ihraç etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Haberler 22.02.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 5 yl önce arkadann yönlendirmesiyle tesbih dükkanndaki bir ustann yannda ie balayan 26 yandaki Taha Enutekin, daha sonra ustasnn ayrlmasnn ardndan Balar lçesinde kendine ait i yeri açt. e balarken, kadn olduu için erkeklerin Bu ii yapamaz sözleri ile sk karlaan Enutekin, ksa süre içerisinde kendini gelitirdi. Elinin yatknl nedeniyle tesbih yapmnda her geçen gün farkl modeller yapan Enutekin, yurt dndan sipari teklifleri ald.

TESBH ÜRETEN KADIN

Son zamanlarda yurtdndan gelen tesbih siparilerini yapan Enutekin, bunlardan 4ünü Fransaya, 4ünü ise Dubaiye gönderdi. Yurt d tesbih merakllar ile temaslarn sürdüren Enutekin, Türkiyedeki tesbih imalat yapan 4 kadndan biri, Diyarbakrda ise tek kadn olduunu söyledi. sminin Taha olmasndan dolay gelen müterilerin kendisini görmeden erkek olarak bildiklerini ancak gördükten sonra ardklarn belirten Anutekin, öyle konutu:

FRANSA VE DUBA

Tespihin ham madesi bana geliyor ben de burada ileyip tespih haline getiriyorum. 4 tespih Fransaya 4 tane ise Dubaiye gitti. uan anda görümeler var. Anlarsak eer yurt d ile çalmaya balayacaz. Beni internet üzerinden buldular. çilikle ilgili yaynladm bir çok tespih vard. çilii beeniyorlar. Bize de içilik yapar msn? gibi sorularla geldiler. Anlarsak eer böyle bir i olanayla tespih yapp göndereceim. Ustamla daha önce beraberdik. Daha sonra il deitirdi. Elimde meslek olarak bulunan tespih iiydi. Ben de bu ii devam ettirmek istedim. En azndan kendi ayaklarmn üzerinde durabileceime inandm. Bu güven duygusu olduu içinde pimanlk duymadm. Devam etmeyi de düüyorum.

Ana Sayfaya Git