Tespihlerin gramı altınla yarışıyor

Türkiye’nin bir çok ilinden Şanlıurfa’ya gelen koleksiyoncuların sattığı tespihlerin gramı altınla yarışıyor. Gramı 400 liradan satılan bir tespih yaklaşık 8 bin liraya alıcı buluyor.

Haberler 24.11.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin deiik illerinden anlurfaya gelen koleksiyoncular, en pahal tespihlerini görücüye çkartt. anlurfann yan sra stanbul, Adana, Diyarbakr, Gaziantep, Adyaman ve Mardin gibi kentlerden gelerek Balklgöl bölgesindeki tarihi Buz Han içerisinde binlerce farkl tespih çeidini sergileyen koleksiyoncular, merakllaryla buluuyor.

ALTIN BLEZK FYATINA SATILIYOR

Tespihler arasnda bulunan damla ta kehribarn gram 400 liradan satlyor. mamesiyle birlikte 20 gram arlnda olan damla ta kehribarn fiyat ise 8 bin liraya ulayor. Bir altn bilezik fiyatna satlan tespihlerin dudak uçuklatyor. Pazarda, bata damla ta kehribar olmak üzere skma kehribar, toz kehribar, ate kehribar ve Osmanl kehribarndan yaplan tespihler de ilgi oda oluyor.

GRAMI 400 TÜRK LRASI

Deerli talar ekillendirerek tespihe dönütürdüünü belirten koleksiyoncu Fevzi Ba, Tespih merakllar için tarihi ve güzel bir mekan oluturulmu. Biz de tespih tutkunlar olarak burada yerimizi aldk. Esnaf gelip burada ürünlerini sergiliyorlar. stanbul, Adyaman, Siirt ve Batman gibi illerden tespih tutkunlar buraya geliyor. Biz ürünlerimizi sergiliyoruz. Koleksiyonumda Osmanl skma, damla kehribar, Oltu ta gibi ürünler bulunmaktadr. Deerli talar, malzemeleri tespihe dönütürüyoruz. Tespihlerin gram 400 liraya geliyor. Ortalama bir tespih 20 gram olsa 8 bin lira deer tutar dedi.

stanbuldan anlurfaya geldiini ifade eden tespih koleksiyoncusu Mehmet Yeilmen ise, stanbuldan geliyorum. Tespihe merakm vard. Bu ie koleksiyon yaparak baladm. Kendi aldm tespihleri biriktirdim. Tespihi seviyorum. Merakls olduum içinde alp satmaya baladm. Kendime ait koleksiyonum var. Doal olan ürünleri seviyorum eklinde konutu.

TÜRKYENN HER YERNDEN TESPH MERAKLILARI GELYOR

Her ayn son haftasnda tespih koleksiyonlarnn çeitli ürünlerini sergilendiini aktaran Kerim Aslanolu, Tarihi Buz Han içerisinde Ay Pazar düzenleniyor. Hann tarihi çok eskiye dayanmaktadr. Geçmi dönemlerde buras buz fabrikas olarak ilev görüyordu. Burada her ayn son haftasnda tespih koleksiyonlar çeitli ürünlerini sergiliyorlar. Sadece tespih deil, çakmak, saat koleksiyonlar da mevcuttur. Türkiyenin 81 ilinde gelen arkadalarmz var. Tespih esnaf burada dayanma içerisinde satlarn gerçekletiriyor. Tespih merakllar hann içerisine girdii zaman eski havay solumaya balyorlar. Tarihi bir ortamda sergilenen ürünler farkl bir haz oluturuyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git