Thodex şüphelilerinin ifadeleri ortaya çıktı; 15 bin liram vardı ben de mağdurum

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanma talebiyle sevk edildikleri hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılan 6 şüpheli, ifadelerinde teknik, finansal ve yazılım konularında yetkileri olmadığını öne sürerek, örgütsel bağlantıları bulunmadığını iddia etti.

Haberler 28.04.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kripto para borsas Thodexe yönelik yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alndktan sonra tutuklanma talebiyle sevk edildikleri hakimlik tarafndan yurt dna çk yasa getirilerek serbest braklan 6 üpheli, ifadelerinde teknik, finansal ve yazlm konularnda yetkileri olmadn öne sürerek, örgütsel balantlar bulunmadn iddia etti. üphelilerden üniversite örencisi A.K. ise, Benim de irkette 15 bin lira deerinde para hesabm vard. Ben de madurum dedi.

ÜPHELLERN FADES ORTAYA çIKTI

Anadolu Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnan ve dün adliyeye sevk edilen 62 üpheliden 34ü savclk tarafndan ifadeleri alnp, serbest brakld. Savclk 22 üpheliyi adli kontrol, 6 üpheliyi de tutuklama talebiyle hakimlie sevk etti.

Hakimlik, tutuklama talebiyle sevk edilen 6 üpheliyi, yurt dna çkma yasa koyarak,serbest brakt.

BAKALARINI DOLANDIRMAM MÜMKÜN DELDR

Tutuklanmalar talep edilen üphelilerin ifadeleri ortaya çkt. üpheli K.D., ifadesinde

Thodex adl irketin insan kaynaklar bölümünde çaltn, 2020 ylnn Austos aynda ie baladn, ie alma ve iten kovma yetkisi olmadn anlatarak,Sistemin belli bir süre bakma alnmas ya da kullanclarn ilemlere kapatlmas bildiim kadaryla tamamen yazlm departmannn sorumluluundadr. Sisteme yeni katlmclarn eklenmesi için çalmalar irketin sosyal medya ve kurumsal iletiim departman yapmaktadr. Ben daha önce irketin ileri ile ilgili üpheli bir durumla karlamadm. Faruk Fatih Özerin yurt dna çkna ilikin de bilgim yoktur. Örgüt yöneticisi deilim, iin detayn ve prosedürünü bilmiyorum. Dolaysyla bilmediim bir konu hakknda bakalarn dolandrmam mümkün deildir dedi.

ÜPHEL BR LEME RASTLAMADIM

Thodexte müteri hizmetleri sorumlusu olarak yaklak 6 ay çaltn, sonrasnda istifa ettiini belirten üpheli E.., irkette ilem yapma yetkisi olmadn kaydederek, çaltm süre içinde üpheli bir ileme rastlamadm. irkette çar merkezi destei yoktur, müteriler mail göndererek bilgi almaya çalyorlard. Müterileri oyalama ya da yanl bilgi verme gibi bir durum olmad. Sistemde yönetim, mali, finansal, sistemsel, teknik yetkiler Serap Özer ve Faruk Fatih Özerin de arasnda olduu 7 kiideydi dedi.

üpheli .S. de irkette sosyal medya uzman olduunu, baka bir yetkisi bulunmadn söyleyerek, Bizim ekibimize sadece Dogecoinle ilgili bir bilgi geldi, biz de bunu sosyal medya hesaplarndan paylatk. Kampanyay tasarlayan Faruk Fatih Özerdi. Benim kampanyay tasarlama ve bu konuda bütçe belirleme yetkim yoktu, kimseyi dolandrmadm dedi.

üpheli T.T., ifadesinde i gelitirme uzman olduunu, rakip irketlerin takibiyle ilgili hazrlad onusunda raporlar Faruk Fatih Özere sunduunu bildirerek, irketin kripto paralarnn satna ilikin bilgisi olmadn söyledi.

BEN DE MADURUM

üpheli A.K. ise, üniversite ikinci snf örencisi olduunu, irkette müteri danman olarak çaltn ifade etti. irketin teknik, finansal ya da yazlm ksmnda görevi bulunmadn belirten A.K., irketin coin borsasnda daha düük deerde coin sattna ilikin de bilgi sahibi deilim. irkette ilem yapma yetkim yoktur. Benim de bu irkette 15 bin lira deerinde para hesabm vard. Ben de madurum eklinde konutu.

A.K., Özerin yurt dna çktn haberlerden örendiini kaydederek, Benim 13-14 aylk çalma dönemimde sistem geçici olarak 2-3 saatliine bakma alnmtr. Son 1 haftadr da kullanclar dogecoin çekemiyorlard, ikayetler geliyordu. Son bakm bilgisi 17.30da bize bildirildi, saat 20.00 civarnda balatld. Süreç rutin bir bakm süreci olduundan üphelenecek bir durum yoktu. Kald ki benim de burada kripto para hesabm olduundan üphelenecek bir durum yoktu. Hepimiz kurumsal çalanz, irkette kimseyle örgütsel bir bam yoktur dedi.

Thodexte müteri hizmetlerinde çaltn kaydeden üpheli F.E.,Müterilere 4 milyon dogecoin datlacan biz de web sitesinden örendik. Bu ekilde bir kampanya yaplmasnn sebebinin de müterilerin üçüncü seviye kimlik dorulamaya tevik edilmesi ve yeni müteriler kazanlma çalmas olduunu tahmin ediyorum. irkette üpheli bir ilemle karlamadm, kimseyle örgütsel bir bam yoktur ifadelerini kulland.

CEONUN KARDELERNN SORGUSU SÜRÜYOR

Öte yandan firari CEO Faruk Fatih Özerin kardeleri Güven Özer ve Serap Özerin de aralarnda bulunduu gözaltndaki 10 üphelinin emniyetteki ilemleri devam ediyor. üphelilerin önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git