Ticaret Bakanlığından "dolandırıcılık" uyarısı

Bakanlık, kamu kuruluşlarının adı ve kamu personeline ait unvanlar kullanılarak firmalardan para talep eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı

Haberler 18.07.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanlnca, kamu kurulularnn ad ve kamu personeline ait unvanlar kullanlarak firmalardan para talep eden dolandrclara kar vatandalara uyarda bulunuldu.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, son dönemde kamu kurum ve kurulularnn ad ile kamu personeline ait unvanlar kullanlarak sahte ksa mesaj ve eposta yoluyla vatandalardan para talep edildii yönünde ikayetlerin geldii belirtildi.

Açklamada unlar u ifadelere yer verildi:

DOLANDIRICILIK UYARISI

Bakanla ulaan ikayetlerden, mülga Ekonomi Bakanl tarafndan firmalara nakdi faizsiz kredi kullandrlaca ve çiftlik tapu deerlerinin yatrlacana ilikin, faizsiz krediler ve tevikli çiftlik konulu sahte bir epostaya ait ekran görüntüsü araclyla, Konyada faaliyet gösteren firmalardan danmanlk hizmeti ad altnda para talep edildii, firmalara ekran görüntüsü iletilen epostann mülga Ekonomi Bakanl Müstear Sayn brahim enel tarafndan gönderilmi gibi gösterildii anlalmtr.

Gerekli hukuki sürecin balatlmasn teminen konunun yetkili mercilere intikal ettirildiinin belirtildii açklamada, söz konusu ksa mesaj ve epostalara itibar edilmemesi uyarsnda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git