Tilki'nin konserinde patlama; 6 yaralı!

Diyarbakır'da Aleyna Tilki'nin sahneye çıktığı salonda patlama meydana geldi. El yapımı ses bombası olduğu tahmin edilen patlayıcılar esnasında oluşan izdihamda, 6 kişi yaralandı.

Haberler 21.11.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar lçesi Diclekent Semtindeki bir restoranda sahneye çkan Aleyna Tilki, platformda ark söylerken pe pee patlama meydana geldi. Patlama sonras çkan izdihamdan 6 kii yaraland, Aleyna Tilki ise yara almad. Saldrganlarn 12-13 yanda olduu, kafeye 2 boru tipi el yapm patlayc atld örenildi. Aleyna Tilkinin menajeri, saldrnn mekana giremeyen seyircilerden bir ya da birkaç tarafndan yapldn iddia etti.

Öte yandan, saldrnn ardndan birçok Twitter hesabndan HDP milletvekili Altan Tann da konserde kulandan yaraland iddia edildi. Altan Tan bu iddialara Twitter hesabndan yant verdi. Evimde misafirlerimle beraberim. çkan haberler gerçek deildir. Patlamada yaralanan kardelerimize Allahtan ifa diliyorum. dedi.

DYARBAKIR merkez Kayapnar lçesindeki bir salonda sahneye çkan Aleyna Tilki, platformda ark söylerken patlama meydana geldi. Patlamada 6 kii yaraland.

Merkez Kayapnar lçesi Diclekent Semtindeki bir restoranda sahneye çkan Aleyna Tilki, özel olarak oluturulan platformda ark söylerken, pe pee patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte izdiham yaand. zleyiciler, panik içerisinde dar çkabilmek için birbiriyle yart. Bu esnada 6 kii yaraland. Yarallar, olay yerine sevk edilen amnbulanslarla çeitli hastanelere kaldrlarak tedaviye alnd. Olay yerine gelen polis inceleme balatrken, patlamaya el yapm patlaycnn neden olduu belirtildi.

6 K ZDHAMDAN YARALANDI

Aleyna Tilki konserinde meydana gelen olayla ilgili yetkililerden açklama geldi. Yetkililer, konser srasnda ses bombasna benzer pe pee 3 küçük patlama meydana geldiini ve bunun üzerine, içerde bulunanlarn panik içerisinde dar çktn, bu srada 6 kiinin yaanan izdiham nedeniyle yaralandn söyledi. Olayn her yönüyle aratrld, soruturma sonunda ortaya çkacan söyledi.

ALEYNA TLKNN SALIK DURUMU Y

Öte yandan, saldrda, genç arkc Aleyna Tilki yara almad. Tilkinin menajeri Melek Sargil, saldrnn mekana giremeyen seyircilerden bir ya da bir kaç tarafndan yapldn söyledi. Sargil, saldr sonrasnda mekann camlarnn krldn söylerken, Aleyna Tilkinin yara almadn söyledi.

TWITTERDAN DA AçIKLAMA YAPTI

Genç arkc saldrdan ksa bir süre sonra da Twitterdan açklama yapt. Aleyna Tilki yapt açklamada Biz iyiyiz arkadalar. mesajn paylat.

ELETRELERE DE TEPK VERD

Tilki, Diyarbakrda ne ii var eletirilerine yant verdi. Tilki, Bayramz göklerde dalgalandkça, biz her yerdeyiz. Dousu bats olmaz ki. nsanlarn, ülkemizin en çok motivasyona ihtiyac var dedi.

EVMDE MSAFRLERMLE BERABERM

Öte yandan, saldrnn ardndan birçok Twitter hesabndan HDP milletvekili Altan Tann da konserde kulandan yaraland iddia edildi. Altan Tan bu iddialara Twitter hesabndan yant verdi.

Tann mesaj öyle: Diyarbakrdaki bir konserde meydana gelen patlamadan haberim yok. Evimde misafirlerimle beraberim. çkan haberler gerçek deildir. Patlamada yaralanan kardelerimize Allahtan ifa diliyorum. Hayrl akamlar.

5 YARALI TABURCU EDLD

Tedavileri tamamlanan 5 yaral taburcu edilirken, srtna arapnel parças isabet eden bir kiinin Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Bombal saldrnn ardndan Aleyna Tilki konsere son vererek kald otele geçti, bu sabah da kentten ayrld.

SALDIRIYI YAPANLAR ARANIYOR

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekipleri saldrnn hemen ardndan bölgede operasyon balatt. Polis, salonun dndaki güvenlik kameras çalmad, içerdeki kamerann da o srada baka taraf gösterdii için görgü tanklarnn verdii ekal ve saldrganlarn kaç güzergahndaki mobese kameralarna ait görüntülerini incelemeye ald. Görgü tanklar, saldry 13-14 yalarndaki 2 kiinin gerçekletirdiini anlatt. Polisin, patlamada ihmalin olup olmad ve saldrganlarn yakalanmas amacyla balatt soruturma devam ediyor.

ÜST ARAMASI YAPILMI

Saldrganlarn hedef ald salonun alkol ruhsat bulunmad, Aleyna Tilkinin konseri için de özel izin alnd, konser öncesi özel güvenlik görevlileri ve bir polis ekibinin salon giriinde görev yapt izleyicilerin üst aramasnn geçirilerek salona alnd belirtildi.

Ana Sayfaya Git