Tiyatro Atölyesinde Dans Ve Karagöz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyes’nin “Tiyatro Doğudan Yükseliyor” sloganıyla bu yıl ilkini düzenlediği 1. Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında açılan oyunculuk, dans ile Karagöz ve Hacivat Tasvir Atölyeleri’nden 148 kişi faydalandı.

Haberler 02.06.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR,Bu yl çocuk ve sise örencilerine yönelik tiyatro enlikleri düzenleyen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanlnn, Tiyatro Doudan Yükseliyor sloganyla ilkini düzenledii 1.ehir Tiyatrolar Festivali kapsamnda uzman eitmenler tarafndan açlan oyunculuk, dans ve Karagöz-Hacivat Gölge Tasvirleri Atölyelerinden toplam 148 kii faydaland. Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleen atölyelerde örenciler 3 gün 2er saatten olmak üzere toplam 6 saat eitim ald. Oyunculuk Atölyesinde örenciler, tiyatro sanat ile ilgili aldklar teorik bilgileri uygulama ans da yakalad. Örencilere, temel oyunculuk, diyafram, diksiyon, kondisyon, rol çözümleme, alg ve dikkat üzerine eitim verildi.

Karagöz ve Hacivat Tasvirleri Atölyesine youn ilgi

Perdeye yanstlan gölge oyunlar kültürünü yaygnlatrmak amacyla açlan Karagöz ve Hacivat Tasvirleri Atölyesi de youn ilgi gördü. Toplam 60 örencinin yararland atölyede uzman eitmen, teori bölümünde Karagöz ile Hacivatn yaamlaryla ilgili biyografileri, günümüze nasl aktarld ve gölge perdesine nasl yanstldklar hakknda örencileri bilgilendirdi. Örenciler, uygulama aamasnda asetat kat üzerine kuklalarn oluturulmasn ve katlara taklan çubuklarn kullanmn örendi.

Ana Sayfaya Git