Tiyatro devam edecek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda görevli 74 personelden, yönetmelik gereği "üniversite veya dengi okul bitirme" şartına uymayanların sözleşmelerinin feshedildiği, faaliyetlerine devam eden tiyatronun yeni oyunlarla seyirci karşısında olacağı belirtildi.

Haberler 07.01.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi yetkililerinden alnan bilgiye göre, baz internet sitelerinde ve sosyal medyada çileri Bakanlnca KHK kapsamnda Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atillann ehir Tiyatrosunu kapatt ve tiyatro oyuncularn iten att yönündeki iddialar gerçei yanstmyor.

ARTLARA UYANLAR

Yetkililerin verdii bilgiye göre, Diyarbakr Büyükehir Belediye Meclisi, 14 Aralkta Kültür ve Sosyal leri Dairesi Bakanl ehir Tiyatrosu ube Müdürlüü Tekilat, Görev ve çalma Yönetmeliinde deiiklie gitti. Deiikle, ehir Tiyatrosu ube Müdürlüünde sahneler sorumlusu, genel sanat yönetmeni, stajyer sanatç, oyuncu ve yönetmen gibi almlarda standartlar yükseltmek amacyla, en az üniversite mezunu olma art getirildi.

Yönetmelik deiiklii sonras ehir Tiyatrosunda görevli 74 personelden 28inin, üniversite mezunu olmamas nedeniyle, 3 personelin de yönetmeliin dier maddeleri uyarnca sözlemesi yenilenmedi.

Dier 43 personelin sözlemelerinin yenilendii, ehir Tiyatrosunun önümüzdeki günlerde sahneleyecei yeni oyunlarla seyirci karsnda olaca ifade edildi.

Ana Sayfaya Git