Tiyatro perde

Şehir Tiyatrosu'nun ‘Lotus’ oyunu, pandemi tedbirlerinin hafifletilmesiyle birlikte yeniden seyircisiyle buluştu.

Haberler 15.03.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ehir Tiyatrosunun geçen yl Mart aynn banda prömiyerini yapt ancak dünyay etkisi altna alan Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle ara verilen Lotus oyunu, tedbirlerinin Diyarbakrda hafifletilmesi ile birlikte yeniden seyircisiyle bulutu.

HAYATA RENKLERN VEREN KADINLARIN HKYES LOTUS

Kadnn yüzyllardan beri süregelen toplumdaki yerini sorgulayan, gelecei üzerine tespitlerde bulunan, müzii, dans ve tüm renkleriyle kadnn anlatld ve Yedi renk, yedi dil, bir kadn temasnn ön plana çkartld Lotus oyunu, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenmeye baland. Sonsuzluun simgesi olan Lotus çiçei ile özdeleen kadnn yaratltan bu yana gelen öyküsünün anlatld, Mezopotamyadan Balkanlara, Kafkasyadan Arap Yarmadasna kadar binlerce yldr ezilen, sömürülen, saklan, emeiyle, yüreiyle gölgelerden kurtulan, biçilen rollerin çerçevesinden taan, hayata renklerini veren kadnlarn hikyesi Lotus oyununda anlatlyor.

HER CUMA ÜCRETSZ SAHNELENECEK

Kurtulu Bilgilioulun yazd Civan Kara ve Handan Ekicinin yönettii, k tasarm, müzikleri, danslar, dekor ve kostümleriyle ilgi çeken oyunu büyük bir beeniyle izleyen seyirciler, oyunun sonunda oyuncular uzun süre alklad. Bütün dünya kadnlarnn Mezopotamya corafyasnn altnda sahnelendii Lotus oyunu, Mart ay boyunca Cuma günleri snrl sayda seyirci ve HES Kodu zorunluluu ile Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Ana Sayfaya Git