Tiyatro perde diyor!

Bu yıl 300 bin seyirciye ulaşmayı hedefleyen Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda 20 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Haberler 28.09.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl sahneledii oyunlarla 150 bin seyirci çeken Diyarbakr Devlet Tiyatrosunda, youn ilgi sonucu açlan 2 yeni sahne ve hazrlanan 20 oyunla yeni sezonda tiyatroseverlerle buluacak olmann heyecan yaanyor.

Komedi, drama ve müzikal gibi geni bir repertuvar hazrlanan tiyatroda, bu yl 300 bin seyirciye perde açlmas hedefleniyor.

- Diyarbakrda tiyatroya çok youn ilgi var

Diyarbakr Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Eryiit, AA muhabirine yapt açklamada, yeni sezon hazrlklarnn youn ekilde sürdüünü, geçen yl 150 bin seyirciye varan youn talep üzerine 2 yeni sahne açmaya karar verdiklerini söyledi.

Bunlardan birinin çocuk oyunlarnn sahnelenecei Oda Tiyatrosu, dierinin de Kayapnar Kültür Merkezindeki sahne olduunu ifade eden Eryiit, sezona 3 Ekimde Orhan Asena Sahnesinde sahneleyecekleri Amak- Hayal adl oyunla balayacaklarn bildirdi.

Eryiit, 10 Ekimde Kayapnar Kültür Merkezinde, 14 Ekimde de Oda Tiyatrosundaki sahnede tiyatroseverlerle buluacaklarn, oyunlarn provasnn sürdüünü, kendisinin de yeni sezonda 2 oyunda yer aldn aktard.

Bu sezon çocuk oyunlaryla beraber seyircinin 20 farkl oyun izleyebileceini kaydeden Eryiit, öyle konutu:

Geçen yl Orhan Asena Tiyatro Festivalinin son gününde piyano resitali düzenlemitik. O zaman sahnede kapan konumas yaparken seyircilere 3 sahnemiz olacan duyurmutum. Onlar da 20 oyun istiyoruz diye istekte bulunmutu. Sanrm onlarn isteklerini karlayacaz. Repertuvarmz çok geni. Komedi, drama, müzikal gibi her seyirci profiline uygun bir repertuvar hazrladk. Her kesime, her yaa hitap edecek oyunlarmz var. Bu yl seyirci saysnn 300 bine ulamasn umut ediyorum. Diyarbakrda tiyatroya çok youn bir ilgi var ve seyirci isteklerini dile getiriyor. Daha çok ve daha fazla sahnede oyun istiyorlar. steklerine elimizden geldiince cevap bulmaya çalyoruz. Bu sezon çok heyecanlyz.

- 100 bin çocua ulaacaklar

Eryiit, tiyatro izlemeyen çocuk kalmasn istemediklerini, geçen yl 40 bin çocua ulatklarn, bu yl da 100 bin çocua ulamay hedeflediklerini dile getirdi.

ehbenderzade Filibeli Ahmed Hilminin 1910 ylnda kaleme ald Amak- Hayal adl eserinin tiyatroya uyarland oyun ile 3 Ekimde yeni sezona merhaba diyeceklerini aktaran Eryiit, ekim aynda 6 prömiyerin olduunu anlatt.

Eryiit, tiyatroseverlerden programlar takip etmelerini isteyerek, biletlerin hzla tükendiini, bilet bulamyoruz ikayetleri aldklarn aktard.

Sata çkar çkmaz biletlerin satlmasnn sevindirici olduuna dikkati çeken Eryiit, öyle devam etti:

Geçen yl Orhan Asena Tiyatro Festivalinde bir seyircimiz genel müdürümüze Biz neden sadece Orhan Asena Sahnesinde oyun izliyoruz? 500 koltuk yetmiyor Diyarbakra. Diyarbakr neredeyse 2 milyon nüfusa sahip. demiti. O gün genel müdürümüz Hemen 2 yeni sahne açyoruz. demiti. Biz de hemen sahne aratrdk ve çalmalara baladk. Kurum olarak seyirciye ulamak için elimizden geleni yapyoruz. Herkese ulamaya çalyoruz. Gidilmedik yer brakmamaya çalyoruz. Türkiyede sahne saysna oranladmzda en yüksek seyirci yüzdesi bizde. Diyarbakr Devlet Tiyatrosunda geçen yl seyirci patlamas oldu. Bu nedenle ödül olarak 2 sahne daha verildi.

Ana Sayfaya Git