Tiyatro ve sinema!

Diyarbakır'da 84 bin çocuk tiyatro ve sinema ile buluşuyor.

Haberler 15.02.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplmasnn ardndan hayata geçirilen projelerle sosyal belediyecilikte adndan söz ettiren merkez Kayapnar Belediyesi, eitime yönelik hayata dokunan yatrmlarn sürdürüyor.

Eitime destein yan sra örencileri kültür ve sanat etkinlikleri ile de buluturmay hedefleyen belediye tarafndan Kayapnarn 84 Bin Deerli çocuu Sinema ve Tiyatroyla Buluuyor projesi hayata geçirildi.

lçedeki bütün örencilere sinemada film izleme imkan sunulan proje ile Diyarbakr Devlet Tiyatrosu ibirliiyle de 84 bin örenci arasndaki 20 bin çocuun da tiyatroyla tanmas salanyor.

Örenciler okuldan arta kalan zamanlarn kültür ve sanat etkinlikleri ile deerlendirmenin mutluluunu yayor.

- çocuklar mutlu olunca mutlu oluyorum

Kayapnar Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, eitime büyük önem verdiklerini belirterek, gelimi ülkelerde insana yaplan yatrmn önemli olduunu söyledi.

Kim ki daha çok eitim almsa, bilim, kültür, sanat, mimari ve yaamn her alannda iz brakyor, dünyay ekillendiriyorlar. Bu yüzden önce eitim diyoruz. ifadelerini kullanan Balc, eitimi sadece bir akademik faaliyet olarak deil ayn zamanda bilim, sanat, spor ve kültürel birer faaliyet olarak da gördüünü vurgulad.

Balc, unlar kaydetti:

Bize düen görev çocuklarn sanat, bilim ve kültürel alanda desteklenmesidir. Bu faaliyetler, çocuklarn akademik eitimlerinin yannda onlarn zihinsel, bedensel ve ruhsal geliimlerine önemli katk sunuyor. Bu projeyi de çocuklarn hem sanata ilgilerinin artmas ve hoça vakit geçirmeleri hem de ufuklarnn gelimesi amacyla hazrladk. Bu sayede özellikle maddi durumu iyi olmayan çocuklarmz tiyatroyla buluturmu olacaz. Bunun yannda sinema da var. çocuklarmz okullar kapanncaya kadar sinemayla buluturmu olacaz.

- çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz

Projenin çok güzel ve anlaml olduuna iaret eden Balc, çocuklar mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. imiz bu. Onlar mutlu etmemiz, onlara destek verip, aabeylik, babalk yapmamz, önlerini açmamz, yüreklendirmemiz lazm. ifadelerini kulland.

Amaçlarnn çocuklarn ileride dünya çocuklaryla rekabet edebilir bilgi ve donanmla yetimelerini salamak olduuna dikkati çeken Balc, bu hedef dorultusunda onlar gelitirmek ve desteklemek için çalmalar yürüttüklerini aktard.

- Sanatla bulumu çocuk, tertemiz bir yol çizer

Diyarbakr Devlet Tiyatrosu Müdürü Gonca Eryiit, böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarn belirtti.

Proje kapsamnda izin günlerine de ek seanslar eklediklerini ifade eden Eryiit, mays aynn ilk haftasnda sezonun bittiini ancak Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüünden aldklar izin dorultusunda çocuklar için 8 Hazirana kadar sezonun açk olacan aktard.

çocuklarn, tiyatro seyrinin ardndan bünyelerinde bulunan pandomim, drama, dans, kukla ve origami atölyelerinde oyuncularla tanma ve eitim alma imkan da bulacan anlatan Eryiit, öyle konutu:

çlerinde hiç tiyatro görmemi hiç oyun izlememi 20 bin çocuu tiyatroya getiriyoruz. Ben una inanyorum ki, sanatla bulumu çocuk kirlenmez, kendisine zarar gelmesine izin vermez, tertemiz bir yol çizer. Aslnda onlar sanatla buluturarak güzel bir yol edinmelerini salyoruz. Diyarbakrdaki çocuklar için yapmayacamz hiçbir ey yok. Yeter ki istesinler yeter ki gelsinler.

Eryiit, proje kapsamnda örencilere 10u çocuk olmak üzere 15 oyun izletme imkan salayacaklarn sözlerine ekledi.

- Bu imkan salayan belediyeye teekkür ediyoruz

Tiyatro izleyen örencilerden Muhammet Bilici, daha önce tiyatroya ve sinemaya gitmediini söyledi.

Hep sinema ve tiyatroya gitmek isterdim. Bu imkan salayan belediyeye teekkür ediyoruz. diyen Bilici, oyunu çok beendiini belirtti.

Bilici, bu moralle derslerine daha çok çalacan dile getirdi.

Elif eyma Sezer, proje sayesinde ilk kez tiyatro ve sinemaya gitme imkan bulduunu, çok mutlu olduunu anlatt.

Ana Sayfaya Git