TKP/ML terör örgütüne darbe

İçişleri Bakanlığınca, emniyet birimleri tarafından TKP/ML üyesi 3 teröristin yakalandığı bildirildi.

Haberler 29.08.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, emniyet birimlerince, Tuncelide Kent Güvenlii Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanma Sistemi (PTS) kameralaryla elde edilen görüntülerde yaplan incelemede üpheli araçta bulunan bir kiinin, TKP/ML terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren örgüt mensubu olabilecei deerlendirildi.

Bunun üzerine araç Jandarma Komutanl HA desteiyle takibe alnd. Araç 24 Austosta Malatyada durdurularak içerisindeki 3 TKP/ML terör örgütü mensubu ve bu kiilere kurye/milislik yapan 1 üpheli yakaland.

Teröristlerden birinin, terör örgütü TKKO içerisinde sözde birim sorumlusu olduu, kanas marka suikast silah kulland, mayn ve el yapm patlayc (EYP) konularnda eitildii, 2015in Kasm aynda Hozat/Yeniba Jandarma Karakol Komutanlna roket, bixi ve kalanikof silahlarla yaplan eylemde yer ald tespit edildi.

Dier teröristin, mayn ve EYP konularnda eitildii, Haziran 2017de Tunceli Gözlüçayr Jandarma Karakol Komutanl üs bölgesinde uzaktan kumandal EYP düzeneinin patlatlmas sonucu bir askeri personelin ehit edilmesi eyleminde kullanlan EYPyi hazrlayan örgüt mensubu olduu belirlendi. Nisan 2018de Tunceli Aliboaz mevkisinde araziye döenen EYPnin infilak etmesi sonucu bir askeri personelin yaraland eylemde patlatlan EYPnin de ayn örgüt mensubu tarafndan araziye döendii tespit edildi.

Yakalanan dier teröristin ise terör örgütü TKKO içerisinde Tunceli krsalnda silahl faaliyet gösterdii belirlendi.

Yakalanan terör örgütü mensuplarna yönelik ilemlerin devam ettii bildirildi.

Ana Sayfaya Git