TMO'nun buğday satış fiyatları

Ekimde ekmeklik buğdayın satış fiyatı ton başına bin 100 lira, makarnalık buğdayın satış fiyatı ton başına bin 160 lira olarak belirlendi

Haberler 27.05.2018 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toprak Mahsulleri Ofisince (TMO) bu yln ekim ve kasm aylarnda satlacak ekmeklik ve makarnalk budaylarn sat fiyatlar belirlendi.

TMOnun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, iç ve d piyasalar yakndan takip edilerek piyasalarn seyrine göre alnan tedbirler uygulamaya konuluyor.

BUDAT ALIM FYATI

Bu yln hasat döneminin balamasyla müdahale alm fiyatlar açklanarak hububat almlarna baland. Hasatn sona ermesiyle birlikte sektörün ihtiyacnn karlanmas ve piyasada fiyat istikrarnn salanabilmesi amacyla iç satlara balanacak.

Bu kapsamda sanayici, tüccar ve sektörün dier paydalarnn gelecek dönemde planlamalarn daha doru yapabilmelerinin temini için ekimde ekmeklik budayn sat fiyat ton bana bin 100 lira, makarnalk budayn sat fiyat ton bana bin 160 lira olarak belirlendi.

Ayrca kasmda ekmeklik budayn sat fiyat ton bana bin 120 lira, makarnalk budayn sat fiyat ton bana bin 180 lira olarak tespit edildi.

Ana Sayfaya Git