TOKİ konutlarındaki ilgisizlik tepki çekti

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ konutlarında birçok eksiğin olduğunu belirten vatandaşlar, yetkili firmanın ilgisizliğinden yakındı.

Haberler 21.08.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde yaanan çukur olaylarnda evleri yklan vatandalara TOK tarafndan konutlar ina edilmiti.

Yapm tamamlanan konutlar teslim alan hak sahipleri, evde birçok sorun olduunu belirterek yetkililerin kendileriyle ilgilenmediini iddia etti.

5inci etapta anahtar teslimi alan Abdülaziz Adteke, binalarnda birçok sknt olduunu söyleyerek, kap ve camlarn krk olduunu, bir aya akndr her gün yetkilileri aradklarn ancak kendileriyle ilgilenilmediini söyledi.

Adteke, Aldmz evlerimizde birçok eksik var. Firma sahibi gelip eksiklerini tamamlamyor. Evlerimiz adeta inaat gibidir. D görünüleri güzel ama içleri berbattr. Evlerimizde kap kollarmz, camlarmz, kap camlar krktr ve mutfak dolaplarmzn hepsi suntadan yaplm. Mutfak tezgah bile suntadan yaplmtr. Dolaysyla hepsi su çekiyor ve deitirmek zorunda kaldk. Balkon korkuluklarmz, salncak gibi sallanyor. Onlara yaslanmaya korkuyoruz. Birilerinin üzerine düer diye çok endieliyiz. Buna benzer birçok eksiklikler var. dedi.

Öte yandan TOK konutlar için kura srasn bekleyen hak sahipleri, ileyiin çok ar olmasndan dolay madur olduklarn dile getirerek, maduriyetlerinin giderilmesi noktasnda yetkililerden yardm istediler.

Yüklenici firmadan iddialara cevap

ddialar üzerine TOK konutlarnn yapmn üstlenen yüklenici firma da yazl bir açklama yapt.

Açklamada, Teslimatn yaptmz bütün binalarda hak sahibi ile karlkl imzalar ile evdeki bütün eksiklikler not alnm ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda ekipler oluturulmutur. En ksa zamanda binalardaki eksikliklere ekiplerimiz müdahale edip giderilecektir. Binalarda kullandmz bütün malzemeler TOK standartlarna uygun malzemeler kullanlmtr. denildi.

Ana Sayfaya Git