Tonlarca uyuşturucu

'Kıran-5' operasyonunda sığınaklar bulundu, tonlarca uyuşturucu ele geçirildi.

Haberler 16.11.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda PKKya yönelik düzenlenen operasyonda, 5 ton 38 kilogram esrar, 5 bin 560 kök Hint keneviri ile mühimmat ele geçirildi, tespit edilen 2 k sna ve el yapm patlayc düzenei imha edildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca, terör örgütü PKK mensuplarnn bulunmas, etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce kullanlan snak ve barnaklar tespit edilerek, silah ve mühimmatlarn muhafaza altna alnmas, dier malzemeler ile snaklarn imha edilmesi, terör örgütü mensuplar ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ban somut delillerle ortaya konulmas, saklanan uyuturucunun bulunmas, bunlar gizleyenlerin adalete teslim edilmesi için Lice ilçesinin güneyinde kalan dalk ve krsal alanda 13 Kasmda Kran-5 Operasyonu kapsamnda ehit Güvenlik Korucusu Malik Yldz-02 Operasyonu baaryla tamamland.

Operasyonda narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamnda 3 bölgede, kayalklar ve çallar arasna gizlenmi çuvallar ile topraa gömülü 65 bidonda 5 ton 38 kilogram esrar, 5 bin 560 kök Hint keneviri ele geçirildi. Esrar muhafaza altna alnd, kenevir bitkileri numune alnmasnn ardndan yerinde imha edildi.

- Mutfak dolabnn altnda snak tespit edildi

Ayrca, Yalaza köyünde A.Ynin evinde yaplan aramada 75 kilogram esrar bulundu, M..B, gözaltna alnd.

Balan köyünde yaplan adli aramada da evindeki mutfak dolabnn altnda snak tespit edilen C.Y, gözaltna alnd.

- Menfeze tuzaklanan el yapm patlayc düzenei imha edildi

Terör örgütü mensuplarnca kullanlan 2 k sna kullanlamaz hale getirildi. Yalaza - Esenli köy yolunda menfez altnda tespit edilen el yapm patlayc düzenei, uzman ekiplerce güvenli ekilde imha edildi.

Söz konusu snak ve topraa gömülü bidonlar içerisinde, patlayc düzenei yapmnda kullanlan uzaktan kumanda ünitesi, el telsizi, lazerli silah sfrlama aparat, 4 el yapm patlayc ateleme düzenei, 18 kilogram amonyum nitrat, 2 kablo, antenli alc, kablo girii olan bidon kapa, 88 M-16 piyade tüfei fiei, 48 tabanca fiei, 2 AK-47 kalanikof piyade tüfei fiei, M-16 piyade tüfei arjörü, akü, 412 pil, arj aleti, 2 pil batarya blou, araç alarm sistemi, 6l 2 pil blou, çok sayda yaam, giyim, tbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Delil nitelii tayan malzemelere el konuldu, dierleri yerinde imha edildi.

Vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas için terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlara azim ve kararllkla devam edilecei belirtildi.

ki PKKl öldürüldü

Öte yandan, Diyarbakr Görese Da bölgesinde, l Jandarma Komutanlnca düzenlenen hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, iç güvenlik operasyonlar kapsamnda, Diyarbakr Görese Da bölgesinde, l Jandarma Komutanlnca düzenlenen hava destekli operasyonda, 2 teröristin silahlar ile etkisiz hale getirildii bildirildi.

Açklamada, bölgede operasyonlarn sürdüü belirtildi.

4 lde uyuturucu operasyonu

Siirt merkezli 4 ilde düzenlenen uyuturucu operasyonunda kamu görevlilerinin de bulunduu 47 üpheli gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekiplerince terör örgütünün finans kaynaklarnn kurutulmas, uyuturucu madde imal ve ticareti ile kullanmnn önlenmesine yönelik 1 Aralk 2018den itibaren yürütülen soruturma kapsamnda 52 üpheli hakknda yakalama karar çkarld.

Jandarma ve Emniyet Müdürlüünce düzenlenen Narko-Kran 56 operasyonu kapsamnda Siirt, Batman, Diyarbakr ve Mersinde e zamanl operasyon yapld.

265i jandarma 260 emniyet olmak üzere, 525 personelin katlmyla gerçekletirilen operasyonda 7si kamu görevlisi 47 üpheli yakaland.

Aramada, 124,5 kilogram esrar, 3 gram eroin, 1 gram metamfetamin, 16 uyuturucu nitelikte hap, 40 uyuturucu kullanma aparat, ruhsatsz tabanca, 16 tabanca fiei, 46 cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltna alnan 47 üphelinin ilemleri sürüyor.

Firari 5 üphelinin yakalanmas için çalmalar devam ediyor.

Narkotik köpekleri buldu

Bingölde jandarmann düzenledii operasyonda narkotik köpeklerin de desteiyle 39 kilogram esrar ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca uyuturucu tacirlerine yönelik, Karyaka Mahallesi çapakçur deresi mevkisinde narkotik köpekler Vana, Öle ve ann da katlmyla operasyon yapld.

Operasyonda, 39 kilogram esrar, 5 gram eroin, 8 gram kokain, 10 gram metamfetamin, 9 gram esrar, 17 uyuturucu nitelikte hap, 2 rnga, hassas terazi, tabanca ile 15 bin lira para ele geçirildi, 4 üpheli yakaland.

Vana, Öle ve an isimli dedektör köpeklerin, bu yl l Jandarma Komutanlnca gerçekletirilen ve yaklak 5 ton esrarn ele geçirildii operasyonlara da katld, söz konusu 3 köpein krsaldaki operasyonlarn yan sra artk ehir merkezinde de görev yapaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git