Toplanma alanları belirlendi!

Mardin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), afetlere hazırlık yılı kapsamında, acil durumlar için il genelinde toplanma ve geçici barınma alanları belirledi.

Haberler 01.11.2019 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFAD tarafndan hayata geçirilen ve toplumu afetlere kar bilinçlendirme amac tayan Afetlere Hazrlk Yl Projesi kapsamnda çalmalar sürüyor.

Bir yl boyunca her ay farkl konunun ilendii projenin ekim ay temas ise toplanma alan olarak belirlendi.

Mardin AFAD da afetlere hazrlk yl kapsamnda, acil durumlar için il genelinde toplanma ve geçici barnma alanlarn belirledi.

Belirlenen alanlara belediye ekipleri tarafndan tabelalar yerletirildi.

Türkiye genelinde 15 bin 984 acil toplanma alan bulunurken, Mardinde ise her mahallede 3 toplanma alan belirlendi.

Bu alanlar arasnda merkez Artuklu ilçesinin Yeniehir Mahallesindeki 15 Temmuz Meydan da yer alyor.

TOPLANMA ALANLARI

Mardin AFAD Müdürü Davut Esen, yapt açklamada, 2019 ylnn Afetlere Hazrlk Yl olarak ilan edildiini hatrlatarak, her ay farkl bir tema belirlenerek, çalmalar yapldn aktard.

Temmuz ayndan bu yana farkl etkinlikler yaptklarn kaydeden Esen, ekim ay temasnn ise toplanma alan olarak belirlendiini, bu konuda Mardinde toplanma alanlar belirlenerek, buralara tabela asldn söyledi.

Vatandalar afetlere kar bilinçli hale getirmek için çeitli aktiviteler yaparak farkndalk oluturmaya çaltklarn kaydeden Esen, faaliyetlerin süreceini aktard.

Esen, vatandalarn evlerine en yakn acil toplanma ve barnma alanlarn, AFADn resmi sitesinden ya da www.hazirol.gov.tr adresinin yan sra e-devlet üzerinden de hzl ve kolayca örenebileceini dile getirerek, vatandalarn ayrca afetlerle ilgili en güncel bilgilere ulamak için için AFADn sosyal medya hesaplarn takip edebileceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git