Toplu intihar şoku!

Bütün dünyada çocukları etkisi altına alan Mavi Balina adlı oyun, Van’da toplu intihara dönüşüyordu. Kayalıklara çıkan kızlardan biri intihar ederken, 3 kız ise koruma altına alındı.

Haberler 04.04.2019 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir çok ülkeyi etkisi altna alan ve çok sayda çocuun intiharyla son bulan Mavi Balina oyunu Vanda ölüm getirdi. Mavi Balina oyunu oynayan Sevda E. (14), arkadalaryla birlikte piknik yapmaya gittii tepeden atlayarak, intihar etti.

Alnan bilgiye göre, Vanda önceki gün saat 11.00 sralarnda okuldan çkan 5 kz örenci, merkez Tuba ilçesinde yer alan Toprak Kalenin kayalk bölgesine gitti. Burada kendini kayalklardan bolua brakan örencilerden 14 yandaki Sevda Erkaçmaz intihar ederken, yannda bulunan 4 arkada ise son anda intihardan vazgeçti. Olay yerinde hayatn kaybeden Sevdann ölümüyle ilgili çkan detaylar ise tüyler ürpertti.

MAV BALNA OYUNU

Küçük Sevdann ölümünün ardndan emniyet ve savclk aratrmas sonucunda, Mavi Balina oyunu ortaya çkt. Sevdann intihar etmeden önce eline bir kalp çizip intihar edecei 02.04.2019 tarihini yazmas dikkat çekti. Olayn adli boyutu aratrlrken, Sevdann 3 arkada ise ailelerinden alnarak Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce koruma altna alnd.

Sevdann aabeyi Haluk Erkaçmaz, yaadklar ac olayn aynsn baka ailelerin yaamamasn istedi. Kardeinin Mavi Balina oyunundan dolay daa çktn ifade eden Erkaçmaz, Kardeimin evde hiçbir farkl davran yoktu. Evde telefon ve interneti yoktu. Sadece annemin internetle alakas olmayan tulu bir telefonu vard. Bu tür durumlarn yaanmamas için okulda öretmenler, velileri bilgilendirsinler. Aileler çocuklarna sahip çksnlar. Öretmenleri çok baarl bir örenci olduunu söylüyorlard. Bir bardak su dahi isteseydim, aabeyim snavlarm var, snavlarma çalmam gerekiyor derdi. Mavi Balinadan dolay daa çkt haberini aldm. Buna inanmadm. Hala da inanmyorum dedi.

ALELER KEND çOCUKLARINA SAHP çIKSIN

Baka ailelerin de ayn acy yaamamas için çarda bulunan Erkaçmaz, Yüreim kor ateiyle yanyor. stiyorum ki aileler kendi çocuklarna sahip çksn. Milli eitim okullarda denetimler yapsn. Örencileri göz ard etmesinler diye konutu.

çOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI

Konuyla ilgili konuan Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Abdurrahman çohaz ise 14-15 yalarnda 5 kz çocuunun piknik amacyla çktklar Akköprü tepesinden Sevda Erkaçmaz isimli kz çocuunun atlayarak intihar ettiini dile getirdi. Haberi alan çocuklarn yaknlar ve emniyet görevlilerinin dier çocuklarn kendilerine zarar vermelerini önlediini ifade eden çohaz, Olaya emniyet ekipleri el koyarak soruturulmak üzere çocuklar çocuk ube Müdürlüüne götürülerek, çocuk zleme Merkezi araclyla meslek elemanlarmzn refakatinde ifadeleri alnm. Konu savcla sevk edilmitir. Savclk deerlendirmesi sonucunda, üç kz çocuunun müdürlüümüze bal ilk kabul birimine gönderilmesine karar verilmitir. Üç kz çocuu halen müdürlüümüze bal ilk kabul birimine kabulleri yaplm olup, süreç içerisinde deerlendirme yaplacak olup, uygun görülen sosyal hizmet modellerinden yararlandrlacaklar eklinde konutu.

ÖLÜM NEDEN MAV BALNA SML OYUN

Emniyet ve savclk aratrmasna göre ölümün Mavi Balina oyunu sonucunda meydana geldiini açklayan çohaz, sözlerini öyle sürdürdü: Ülkemizde zaman zaman meydana gelen bu üzücü olaylarn önüne geçmek için ailelerin çocuklarna sahip çkarak, dünya ve dini eitimlerini yaptrmalar, medyadaki sakncal sitelerden ve bu tür oyunlardan uzak durmalarn salamalar gerekmektedir.

VALLKTEN AçIKLAMA

Van Valilii, Sevda E.nin ihtihar ile ilgili açklama yapt. Açklamada 14 yandaki kz çocuunu intihara motive eden faktörün Mavi Balina isimli sanal oyun olduu belirtilerek, öyle denildi: 02.04.2019 günü ilimiz Akköprü Mahallesinde bulunan yüksek kayalklardan 14 yandaki 8inci snf örencisi bir çocuk atlayarak, intihar eylemini gerçekletirmi ve olay yerinde hayatn kaybetmitir. Yaknlarnda ayn eylemi gerçekletirme ihtimali bulunan çocuklarn olup olmadnn tespiti amacyla zaman geçirmeksizin, derhal polis helikopteri ile tespit çalmalar balatlmtr. l Emniyet Müdürlüü çocuk ube Müdürlüü görevlilerince yaplan aratrmalar sonucunda, çocuu intihara motive eden faktörün Mavi Balina isimli sanal oyun olduu anlalmtr. Tahkikati derinletiren çocuk ube Müdürlüü görevlileri ayn oyunu oynayan 7 çocuu tespit ederek, istenmeyen olas vakalarn oluumunu engellemilerdir. Konu hakknda uzman görevlilerden de faydalanlarak, çocuklarn korunma altna alnmas için gerekli tüm kurumlar harekete geçirilmitir. Benzeri üzücü hadiselerin yaanmamas için ailelerin üzerine önemli görevler dümektedir. çocuklarn davranlarnda farkllklar, anormal davranlar, yalnz kalma isteklerini gören ailelerin zaman geçirmeden Emniyet Müdürlüü çocuk ubesi görevlileri ile iletiime geçmeleri önemli rol oynamaktadr.

Ana Sayfaya Git