Toplu taşımada yeni güzergah!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talepleri doğrultusunda Bağlar ilçesinin kırsal mahalleleri ile Çermik ilçesi kaplıcaları ve resmi kurumların bulunduğu bölge için yeni toplu ulaşım güzergâhları belirledi.

Haberler 14.03.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, daha rahat ve konforlu bir ulam hizmeti vermek için yurttalardan gelen talepleri deerlendirerek yeni toplu tama güzerghlar belirledi. Yaplan çalmalar sonucu Dicle Üniversitesi yerlekesi içinde yer alan 550 lojmana, 2 bin 500 nüfus göz önünde bulundurularak toplu ulam hizmeti verilmeye baland. Üniversite-Toplu Konut (Seyrantepe) güzergah uzatlarak F2 numaral otobüsler, lojmanlara da seferler düzenliyor.

Deiiklik ile birlikte Üniversite Dakap Hastane Vilayet Ofis Askerlik ubesi Seyrantepe Toplu Konut güzergh, Üniversite Lojmanlar Dakap Hastaneler Vilayet Ofis Askerlik ubesi Gevran Cad. Seyrantepe Sanayi Toplu Konut eklinde deitirildi.

çermik kaplcalarna toplu ulam

Büyükehir Belediyesi, çermik ilçesinde merkezden 2 kilometre uzaklkta olan kaplca, mezarlk, okul, hastane ve çeitli kamu kurumlarnn yer ald alana 15 Marttan itibaren toplu tama hizmeti vermeye balayacak. Her gün sabah 07.00 ile 17.40 saatleri arasnda 8 sefer yaplacak.

Balarn d mahallerine toplu ulam hizmeti

Büyükehir Belediyesi, Balar ilçesinin d mahallelerine yönelik de 25 Marttan itibaren toplu ulam hizmeti vermeye balayacak. lçede nüfus younluu bin 500 civarnda olan d mahallelere P3 numaral otobüsler, her gün 07.10 ile 20.00 saatleri arasnda Gömmeta Mahallesi ve lçe Garaj güzergahnda 6 sefer; P4 numaral otobüsler ise 07.00 ile 19.50 saatleri arasnda Olakl Mahallesi ile lçe Garaj güzergahnda 6 sefer toplu tama hizmeti verecek.

Otobüslerin güzergah

P3: lçe Garaj Alay Kuruçeme iskan Evleri DSK Kantar Hal Kava Sanayi Otogar M. Ya Fabrikas KOSGEB Oto Galericiler Sitesi Urfa Yolu Ala Tosun Mahallesi Birikz Mezras Yalankoz Mahallesi Kanla Dere Mahallesi Kakç Mahallesi Gömme Ta Mahallesi.

P4: lçe Garaj Alay Kuruçeme iskan Evleri DiSK Kantar Hal Kava Sanayi Otogar Mes Ya Fabrikas KOSGEB Oto Galericiler Sitesi Urfa Yolu Krk Koyun Mahallesi Kum Deresi Mezras Hac Koç Mezras Tahtarus Mezras Güven Mezras Köseli Mezras Ekince Mahallesi Döver Mezras Olakl Mahallesi.

Ana Sayfaya Git