Toplu ulaşıma 318 milyon liralık "ücretsiz seyahat" desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında, şehir içi toplu ulaşım hizmeti sunan işletmecilere son 2,5 yılda 318 milyon lira gelir desteği verildi

Haberler 29.09.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca, engelli, yal, gazi ve ehit yaknlarnn faydaland ücretsiz seyahat uygulamas kapsamnda, ilgili belediyeler araclyla ehir içi toplu ulam hizmeti sunan iletmecilere son 2,5 ylda 318 milyon lira gelir destei saland.

Bakanlk tarafndan, engelli, yal, gazi ve ehit yaknlarnn faydaland ücretsiz seyahat uygulamasyla ilgili belediyeler araclyla ehir içi toplu ulama yönelik hizmetler sunan iletmecilere gelir destei ödemeleri gerçekletiriliyor.

Bu kapsamda yaplacak ödemelere yönelik 6 Ocak 2016da çkarlan yönetmelik çerçevesinde, ehir içi toplu tama hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulam arac için aylk 750 lira destek veriliyor.

TOPLU TAIMA

Her bir toplu ulam arac için olmak üzere Ankara ve stanbul Büyükehir belediyelerinde hizmet verenlere aylk bin, büyükehir belediyesi olan dier illerde hizmet verenlere aylk 750, büyükehir belediyesi olmayan illerde hizmet verenlere de aylk 600 lira destek salanyor.

Aile ve Sosyal Politakalar Bakanl verilerine göre, ücretsiz seyahat uygulamas kapsamnda ilgili belediyeler araclyla ehir içi toplu ulama yönelik hizmetler sunan iletmecilere son 2,5 ylda 318 milyon lira gelir destei verildi.

Türkiyede hali hazrda ücretsiz veya indirimli seyahat hizmetinden yararlanma hakkna sahip 65 ya üzerinde 6 milyon 651 bin 503 kii ile 461 bin 850 engelli bulunuyor.

65 ya üzerindeki vatandalar nüfus cüzdanlar, engelliler ise Aile ve Sosyal Politikalar l müdürlüklerince verilen engelliler için kimlik kart ile bu haktan yararlanabiliyor.

Ana Sayfaya Git