"Toplumun manevi reçetesi Kur'an'dır"

Kuran Nesli Platformu Diyarbakır koordinatörlerinden Nihat Bünül, toplumun manevi reçetesinin Kur'an olduğunu belirterek, yapılacak olan Kur'an Pınarı Sınavı'na katılım hususunda ailelere çağrıda bulundu.

Haberler 26.06.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu tarafndan yaplacak olan Kuran Pnar Snav için açklamalarda bulunan Diyarbakr koordinatörlerinden Nihat Bünül, toplumun manevi reçetesinin Kuran olduunu belirterek, yaplacak olan snava katlm hususunda ailelere çarda bulundu.

Kuran Nesli Platformu olarak amaçlarnn tüm insanl Kuranla buluturmak olduunu belirten Bünül, yaplacak olan snavn içerii, kayt aamas konularnda bilgi vererek snava girecek adaylara ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

Amacmz, gençlerimizi Kuranla tantrmak

Kuran Nesli Platformu olarak amacm gençlerimizi, yallarmz ve tüm fertlerimizi Kuranla buluturmaktr. diyen Bünül, Maddi hastalklarn reçetesi olduu gibi toplumun manevi reçetesinin de Kuran olduuna inanyoruz. Evlerimizde, toplumumuzda büyük bir manevi huzursuzluk var. Bunun da tek reçetesi Kurandr, gençlerimizi Kuranla tantrmaktr. Kuran pnarndan akan ayetleri evlerimize, çocuklarmza ulatrmaktr. Bizler bu gaye ile yola çktk. nanyoruz ki bu reçeteyi alan toplumun skntlar büyük oranda azalacak. Toplumda oluan skntlardan kaynaklanan boanma ve intihar olaylarnn tek çaresinin Kuran olduuna inanyoruz. Kendimizi ve ailemizi ne kadar Kuran ile buluturursak bu skntlarn da büyük bir oranda azalacana inanyoruz. dedi.

Kuran Pnar Snav 15 Eylül Pazar günü

Snava müracaatlarn 1 Mays itibariyle baladn hatrlatan Bünül, Ramazan ayndan sonra halkn snava teveccüh göstermeye baladn gördük. Kaytlarmz online olarak yaplabiliyor, ayrca kayt merkezlerimizden de yaplabilir. Online olarak kayt yapacak adaylarmz kitabn arkasndaki kodu kazyarak sisteme girip kayt ilemini gerçekletirebilirler. ifadelerini kulland.

Snavn 4 kategoriden olutuunu söyleyen Bünül, Birinci kategori 4 ve 5inci, 2nci kategori 6-7 ve 8inci snflar, 3üncü kategori liseliler ve 4üncü kategori ise yetikinler için snavmz olacak. Snav tarihimiz 15 Eylül Pazar günüdür. Ailelerden, toplumumuzdan bu snava duyarl olup çocuklarn kaydetmelerini, beraberinde ders yapmalarn ve snav tarihi geldii zaman çocuklaryla beraber snavlara katlmlarn bekliyoruz. çarsnda bulundu.

Gençlerimiz günde 20 saat Züleyhalarla kar karyadr

Kitabn içerii hakknda bilgi veren Bünül unlar söyledi:

Kitabmzn ilk bölümünde belli sreler var. Daha sonra vahiy ve Kurann toplan bölümleri var. En sonda ise u anda tüm cemaat ve STKlarn üzerinde durmas gereken en büyük konu olan gençlerin namazla tantrlmas ve namazla ilgili ayet ve hadisler var. Gençlik namazla bulutuu zaman toplumun slah büyük oranda gerçekleecek. Bugün hapishanelerde en çok gençlerin olduunu, Kuran ve namazdan uzak kaldn görüyoruz. Bizim amacm kiileri Kuran ve imandan sonra en büyük düstur olan namazla buluturmaktr. çünkü ahirette imandan sonra ilk sorulacak soru namazdr ve Allah-u Tela, bize sorulacak sorunun kopyasn vermitir. Madem böyle bir kopya almz, öyleyse namaz konusunda gereken önemi vermemiz lazm.

Bünül, Gerçekten bu zamanda namaz klan bir genç, evliya hükmündedir. Bu tür gençlerden dua almak lazm. Gençlerimiz, Hazret-i Yusuf misali belki günde 20 saat boyunca Züleyhalarla kar karyadr. nternet, basn-yayn organlar ve toplumdaki münkeratlara ramen kendini alkoyup namaz klabiliyorlarsa gerçekten büyük bir i baarm demektir. Onun için özellikle çocuklarmz Kuran ve namazla bütünletirirsek toplumumuz düzelecektir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git