Trafik kazalarında azalma

Ramazan Bayramı'nda ölümlü trafik kazaları, 4 gün bayram tatili olan son 7 yıla göre yüzde 23, dönüşlerin yapıldığı bayramın son gününde ise son 14 yıla göre yüzde 52 azaldı

Haberler 19.06.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Bayramnda ölümlü trafik kazalar, 4 gün bayram tatili olan son 7 yla göre yüzde 23, dönülerin yapld bayramn son gününde ise son 14 yla göre yüzde 52 azald. Polis bamüfettilerinin görev yapt kritik noktalarda ölümlü trafik kazas yaanmad.

Ramazan Bayram süresince karayolu trafik aknn güvenli ekilde salanabilmesi amacyla çileri Bakanl, 13-18 Haziranda 6 gün süreyle trafik tedbirlerini artrd.

Bu kapsamda bayram süresince karayollarnda 24 saat esasna göre yaklak 70 bin trafik personeli görev yapt. 227 personel yolcu olarak 454 otobüsü habersiz denetledi. Bu yl ilk kez 32 polis bamüfettii karayollarnda alnan tedbirleri yerinde denetleme görevini üstlendi. Bayram süresince vatandalara karayolu trafik güvenliinin önemini anlatan SMSler gönderildi.

Ayrca, Yandex navigasyon uygulamas üzerinden ülke genelinde sürücüler tarafndan bilinmesi gereken 50 adet kritik kaza noktas hakknda güzergah üzerinde anlk bilgilendirmeler yapld.

Trafik younluu olan 6 ilde helikopter ile 31 saat süreyle ülkenin bat/dou aks arasnda önemli bir ulam güzergah olan çorum-Osmanck ve Amasya-Merzifonda oluturulan trafik denetim noktalarnda HA ile, dier önemli kavak noktalar olan Konya-Kulu, Eskiehir-Sivrihisar, Krkkale illerinde ise drone ile 6 saat, ayrca 46 ilde 340 saat drone ile akan trafik havadan izlenerek denetlendi. Trafik younluu ve kural ihlalleriyle ilgili trafik ekiplerine annda bilgi aktarld.

-Yüzde 23 azald

Alnan bu önlemler sayesinde arife günü dahil 4 günlük Ramazan Bayram tatilinde ölümlü trafik kazalarnda son 14 ylda 4 gün (arife günü dahil) bayram tatili olan 7 yln ortalamasna göre yüzde 23lük bir azalma yaand. Ayrca ölümlü trafik kazalarnda bayramn dönü günü olan son gün 14 yln ortalamasna göre yüzde 52lik bir azalma oldu. Polis bamüfettilerinin görevli olduu kazalarn youn yaand 50 güzergahn hiçbirinde ise ölümlü kaza meydana gelmedi.

Alnan tüm tedbirlere ramen, mevsimsel koullarn dnda ani gelien meteorolojik olaylar, yol kenarlarna ve tesis girilerine hatal park ve/veya duraklamalar, yorgun ve dikkatsiz araç kullanm, yol koullarna uygun olmayan lastik kullanm, yaya geçi önceliklerine dikkat edilmemesi gibi nedenlerle 4 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 69 kii hayatn kaybetti.

Bakanlk, kaza nedenli can kayplarnn azaltlmas amacyla kural ihlallerinin önlenmesi yönünde ilave tedbir çalmalarna devam ediyor.

Ana Sayfaya Git