"Trafik kazalarının yüzde 60'ı cep telefonu kaynaklı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yapılan araştırmalarda, son 3 yılda trafik kazalarının yüzde 60'ının cep telefonu kullanımı nedeniyle meydana geldiğinin tespit edildiğini belirtti.

Haberler 01.10.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, austos aynda yurt genelinde toplam 39 bin 99 trafik kazasnn meydana geldiini anmsatt.

Dünya Salk Örgütü Raporuna göre, sürücülerin yüzde 20sinin direksiyon bandayken telefonlarn kontrol ettiklerine iaret eden Palandöken, unlar kaydetti:

CEP TELEFONU KAYNAKLI

Yol güvenlii konusunda Almanya, Avusturya ve sviçrede yaplan aratrmalarda, trafik kazalarnn yüzde 60nn cep telefonu kullanm nedeniyle gerçekletii tespit edildi. Hacettepe Üniversitesi Trafik ve Yol Güvenlii Eitim, Aratrma ve Uygulama Merkezinin Trafikte Cep Telefonu Kullanm raporuna göre telefon beklerken veya görüme bittikten sonra da kaza riski devam ediyor. Yaplan aratrmalarda, telefon görümesi bittikten sonra kiinin konumalar üzerine düünerek dikkatini toplayamad ve görüme bittikten sonraki 5 dakika içinde kaza riskinin 4,8 kat artt belirlendi. Özellikle telefon konumasnn younluu kiinin dikkat dankl üzerinde büyük rol oynuyor.

Palandöken, sürücülerin araç kullanrken cep telefonlarn kapatmalar gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git