"Trafik" konusu 81 ilde masaya yatırıldı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 ilde, valiler başkanlığında "Trafik Değerlendirme" toplantıları yapıldı

Haberler 18.07.2019 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl koordinesinde 81 ilde düzenlenen Trafik Deerlendirme toplantlarnda önümüzdeki dönemde trafikte alnacak ilave tedbirler planland.

çileri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Bakanlk koordinesinde 81 ilde Trafik Deerlendirme toplantlar gerçekletirildi. Valiler bakanlnda yaplan toplantlara, il jandarma komutanlar, il emniyet müdürleri, trafikten sorumlu birim amirleri, sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Toplantlarda araç saysnn artmasna ramen karayollarnda alnan trafik tedbirleri sayesinde yln ilk alt aynda ölümlü trafik kazalarndaki yüzde 31lik azal, trafik kazalarna bal can kayplarnda yüzde 35,2lik olumlu düüle sonuçlanan tedbirlerin iyiletirilmesi ve önümüzdeki dönemde trafikte alnacak ilave yeni tedbirler planland.

KENTLERN TRAFK KOULLARI

Yaya öncelikli trafik uygulamas, emniyet kemeri kullanm, seyir halinde cep telefonu kullanm, makas, drift, motosiklet sürücülerinde kask kullanm ve usulsüz çakar lamba kullanm konusunda gelinen son noktann ele alnd toplantlarda, trafik konusunda vatandalar bilinçlendirme ve bilgilendirme için hayata geçirilen yaam tünellerinin 60 ilde yaygnlatrlmas konular görüüldü.

Toplantlarda ayrca hz ihlali, yandan ve arkadan çarpma, k ihlali sonucu meydana gelen kazalar gibi kaza türlerinin analizi yaplrken, her il için kaza önleme planlarnn güncellenmesi ve bu planlarn eksiksiz uygulanmas istendi.

Ana Sayfaya Git