Trafikte sivil denetim

Sivil kıyafetlerle toplu taşıma araçlarına binen İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, belediye ve özel halk otobüsleri, minibüs, taksi ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde denetim yapıyor.

Haberler 10.02.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda sivil kyafetlerle toplu tama araçlarna yolcu gibi binen trafik polisleri, toplu tama araçlarnda denetim yapyor.

l Emniyet Müdürlüü Trafik Denetleme ube Müdürlüü ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüünün toplu tama araçlar ve ehirler aras yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafndan denetim yaplmas yönündeki talimatnn ardndan denetimlere balad.

Sivil kyafetlerle halk otobüsü, dolmu ve minibüslere yolcu gibi binen polisler, toplu tama araçlarnn denetlenmesi ve kural ihlallerinin azaltlmas amacyla önceden belirlenen güzergahlar boyunca bu araçlarda yolculuk yapyor. Sivil trafik polisleri, kural ihlali yapan sürücülere kendilerini tantp resmi ekiplerin bulunduu bölgede arac durdurarak sürücü ve yolcular bilgilendirip cezai ilem uyguluyor.

SVL DENETM BALADI

Merkez Kayapnar ilçesinden Dakap güzergahna yolcu tayan özel halk otobüsünde denetim yapan sivil trafik polisinin, sürücünün kural ihlali yaptn bildirmesi üzerine otobüs, uygulama noktasnda durduruldu.

Sürücünün geçme kurallarn ihlal ettiinin ve emniyet kemerini takmadnn tespit edilmesi üzerine 301 lira ceza kesildi.

Uygulama yapan sivil trafik polislerine elik eden l Emniyet Müdür Yardmcs Alper Güne, durdurulan özel halk otobüsüne binerek, yaplan denetimlerin amacnn trafik kurallaryla ilgili toplumsal bilinç ve farkndalk yaratmak olduunu söyledi.

Resmi ve ticari toplu tama araçlarnda sivil personel araclyla gerçekletirilen denetimlerle sürücülerin kural ihlali yapp yapmadklarnn, yolculara kar tutum ve davranlarnn denetlendiini kaydeden Güne, denetimlerin amacnn yolcularn güvenliini salamak olduunu belirtti.

TOPLU TAIMA ARAçLARI

Güne, öyle devam etti:

Bir hafta içerisinde 50ye yakn aracmz denetlendi. Yüzde 20 orannda kural ihlali tespit edilerek ceza yazld. Uygulamalarmz hem ehir içi hem ehirleraras yollarda devam edecek. Amaç ceza yazmaktan ziyade toplumsal bilinç oluturmak. Öncelikle eitim çalmas ama caydrc olmas açsndan ceza yazyoruz.

Ceza kesilen özel halk otobüsü sürücüsü Engin Güne ise kural ihlali yaptn kabul ederek, Bu tür uygulamalar iyi. Can ve mal güvenlii için kurallara uymamz gerekiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git