Transit geçiş kavgası

"Eğer çevre yolu yapılırsa kent ciddi anlamda rahatlayacak. Açılacak davalarla projenin yürütülmesi durdurulursa Van 5-6 yıl daha kaybeder. Bunun için bir kez daha söylüyoruz, insanlarımız eğer bir hak kaybı varsa hakkını arasın ama bu yolu bir daha durdurmaya çalışan olursa Van halkına şikayet edeceğimizi söylüyoruz"

Haberler 30.10.2019 - 01:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Edremit ilçesinde pekyolu kara yolu üzerinde yapm devam eden Bölge Hastanesi Köprülü Kava, transit geçilere açld.

Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili rfan Kartal, l Emniyet Müdürü Ali Karaba, Vali Yardmcs Ferhat Atar, Karayollar Van 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ve Edremit Belediye Bakan smail Say, köprülü kavakta inceleme yapt.

Bilmez, burada gazetecilere yapt açklamada, vatandalarn talebinin yerine getirilerek köprülü kavan transit geçilere verilen süreden erken açldn söyledi.

Kavak tamamlanm olsa da kentin trafiini rahatlatmayacan belirten Bilmez, Kentin ulamnn rahatlamas için çevre yolunun bir an önce devreye girmesi lazm. 2011 ylnda ihale edilmi, projesi bitmi ama burada 18 uygulamas yapld için insanlarmzn daha fazla belki de hakl olarak menfaat temini için açt davalarla bu yolu 8 yl geciktirdiler. dedi.

çevre yoluyla ilgili sürecin ylbana doru biteceini tahmin ettiini dile getiren Bilmez, öyle devam etti:

TRANST GEçLERE AçILDI

mar plan bitti, parselasyon birinci etab askya çkt. kinci, üçüncü etap da inallah önümüzdeki günlerde askya çkar. Öyle tahmin ediyorum ki süreç ylbana doru biter. Ulatrma Bakanl ilerinin içine en öncelikli olarak aldlar. çevre yolunun hzl bir ekilde bir ksm ihale edilmi. Yüklenicisi de ödenei de belli. Büyük bir ksm da yeniden ihale edilmesi gerekiyor. nallah bir hukuki problem çkmazsa en seri ekilde ihale edecekler. Eer çevre yolu yaplrsa kent ciddi anlamda rahatlayacak. ehir rahatlaynca otogar planlamas da rahat yaplr. Açlacak davalarla projenin yürütülmesi durdurulursa Van 5-6 yl daha kaybeder. Bunun için bir kez daha söylüyoruz, insanlarmz eer bir hak kayb varsa hakkn arasn ama bu yolu bir daha durdurmaya çalan olursa Van halkna ikayet edeceimizi söylüyoruz. Kimse hakkn aramasn demiyoruz ama projenin tümünün durdurulmasn talep etmek Van madur etmek demektir.

Vanda, Devlet neden çevre yolu yapmyor diye propaganda algs oluturuluyor. diyen Bilmez, unlar kaydetti:

Oysa ki devlet 2011 ylndan bu yana bu yolu yapmak istiyor bunun için urayor ama bizim, kendimizin açt davalarla bu yolu yaptrtmyoruz. Bunun iyi bilinmesini istiyoruz. Maalesef hem engelleniyor hem de üzerinden bir alg üretimi yaplyor. Biz de buna üzülüyoruz. Van halk Vana sahip çkar kim Vana iyilik yaparsa takdir edilir kim yanl yaparsa onu da unutmaz. Ben Van halkn, gençlerini, erafn, bu konuda Vana sahip çkmaya davet ediyorum. Kavamzn da hayrl olmasn diliyorum.

Açln ardndan Vali Bilmez ve açla katlanlar kava yürüyerek geçtikten sonra sürücülerle sohbet etti.

Ana Sayfaya Git