Trene rağbet!

Akaryakıttaki fiyat artışı dolayısıyla yolcu taşımacılığı yapan firmalar ücretlerini artırırken, bu durum ekonomik durumu düşük olan vatandaşları alternatif yolculuğa yöneltti.

Haberler 16.03.2022 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehirleraras otobüs ve minibüs bilet fiyatlarn pahal bulan vatandalar, trenle yolculua yöneldi. Talebin artmasyla birlikte tren garnda younluk yaanrken, günlük yolcu saysnda ise ciddi oranda bir artn olduu görüldü.

Fiyat uygun olmas nedeniyle trene rabet gösteren vatandalar, trenle yolculuun hem daha ekonomik hem de konforlu olduunu belirtiyor.

DAHA UYGUN OLDUU çN TREN TERCH ETTM

Batmandan Diyarbakra trenle seyahat eden Naif Özgen, Tren fiyatlar daha uygun olduu için tercih ettim. Batmandan Diyarbakra otobüs fiyatn sordum bana 60 lira civarnda olduunu söylediler. 65 yan üstünde olduumuz için 10 lira olan tren biletini 8 liraya aldm. Ayrca tren yolculuu daha rahat olduu için de memnunuz. dedi.

DAHA UYGUN YOLLARA BAVURMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Trenle yolculuun hem güvenilir hem de ekonomik olduunu vurgulayan Mirza Meneke ise unlar söyledi:

Otobüs veya minibüs fiyatlar çok pahal olduu için gücümüz yetmiyor artk. Bu yüzden treni daha çok tercih ediyoruz. Bir de 65 ya üstü olduum için normalde Diyarbakr bileti 10 lirayken biz 8 lira veriyoruz. Otobüs fiyatn bilmiyorum ama 40 lirann üstüne çkmtr herhalde. Tabi hayat pahall çoalm durumda. Olan dar gelirlilere oluyor. Bundan dolay daha uygun yollara bavurmak zorunda kalyoruz.

HEM RAHAT HEM KONFORLU HEM DE DAHA UYGUN

Trenle yolculuk yapan Engin Akelma, Trenle yolculuk daha ucuz olduu için tercih ediyorum. Tam bileti 10 liraya aldm. Tabi örencilere biraz daha uyguna veriliyor. Frsat buldukça sürekli trenle Diyarbakra gidiyorum. Trenle yolculuu herkese tavsiye ederim. çünkü hem rahat hem konforlu hem de daha uygun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git