TSK: 32 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından terör operasyonlarına ilişkin yapılan açıklamada, "İcra edilen operasyonlarda; 3'ü sözde lider kadroda olmak üzere 32 terörist etkisiz hale getirildi" denildi.

Haberler 23.12.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan terör operasyonlarna ilikin yaplan yazl açklama u ekilde: Türk Silahl Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliini salamak maksadyla; yurt içerisinde PKK/KCK terör örgütüne kar kararllkla mücadelesine devam ederken, Frat Kalkan Harekat bölgesinde güvenliin salanmas ve bölgede terör nedeniyle göç etmi halkn geri dönüüne destek ile dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinde atekes sürecinin tesisini ve devamn salamak maksadyla, Gözlem Noktalar tesis etme kapsamndaki faaliyetlerini de sürdürmektedir. Teröristle Mücadele Harekat kapsamnda; geçtiimiz süreç içerisinde (15 - 21 Aralk 2017) PKK/KCK terör örgütünün barnma alan ve yurt içine geçi güzergh olarak kullanmas sebebiyle büyük önem tayan (özellikle Diyarbakr, Mardin, Tunceli, Batman ve Irakn Kuzeyi) bölgeleri, teröristlerden temizlemek maksadyla yürütülen operasyonlara aralksz devam edildi. Bu kapsamda; Batman/Hasankeyf, Mava Alan Diyarbakr/Kulp, Hazro, Lice, Silvan; Tunceli/Merkez, Yastk Deresi; Mardin/Nusaybin, Dibek Da ve Irakn Kuzeyi (Avain-Basyan ve Hakurk) bölgelerinde orta çapl operasyonlar icra edildi. cra edilen operasyonlarda; 3ü sözde lider kadroda olmak üzere 32 terörist etkisiz hale getirilmi, 22 adet piyade tüfei, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet bangolore torpedo, 1 adet tabanca, 3 adet av tüfei olmak üzere toplam 28 adet hafif silah, 10 adet 82 mmlik havan mühimmat, 655 kg amonyum nitrat, 9,8 kg C-4 patlayc madde, 15 kg tahrip kalb, 4 adet el bombas, 1.186 adet çeitli cins ve çapta hafif silah mühimmat, 3 adet RPG-7 mühimmat, 4 adet RPG-7 roketatar sevk fiei, 130 adet fünye, 13 adet arjör, 12 adet telsiz, 1 adet el dürbünü, 1 adet silah dürbünü, 1 adet gece görü dürbünü, 1 adet gaz maskesi, 66 adet EYP yapmnda kullanlaca deerlendirilen LPG tüp ele geçirilmi, 59 adet EYP tespit edilerek imha edilmi,

PKK/KCK TERÖR ÖRGÜTÜNE BU BÖLGELERDE ÖNEML KAYIPLAR VERDRLEREK AIR DARBE NDRLD

Teröristler tarafndan kullanlan 109 silah mevzi, snak, barnak, maara ve depo bulunarak kullanlamaz hale getirildi. PKK/KCK terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarndan olan kaçakçlk ve uyuturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattnda alnan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 14 kg kubar esrar, 683 kg toz esrar, 1 kg uyuturucu madde, 171.510 paket kaçak sigara, 7.397 lt kaçak akaryakt, 19 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Etkili hudut güvenlii ve hizmetleri kapsamnda icra edilen denetim ve kontroller sonucunda snrlardan yasa d geçi yapmaya çalan 10.030 kii yakaland. Özellikle Tunceli, Bingöl ve Irakn Kuzeyinde icra edilen etkili operasyonlar neticesinde PKK/KCK terör örgütüne bu bölgelerde önemli kayplar verdirilerek ar darbe indirildi.

SURYENN KUZEYNDE CRA EDLEN HAREKAT

Suriyenin kuzeyinde icra edilen harekat kapsamnda; Hudut güvenliini salamak, DEA Terör Örgütünün tehdit ve saldrlarn önlemek, yerinden edilmi kimselerin yurtlarna dönüüne katk salamak, sivilleri korumak/yaanan terör olaylarndan zarar görmesini engellemek maksadyla icra edilmekte olan Frat Kalkan Harektnda, TSK tarafndan desteklenen ÖSOnun youn ve kararl mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasnda bulunan toplam 243 meskn mahal ve 2.015 kmlik alan kontrol altna alnd. Bab bölgesinde patlayc ve mayn arama/temizleme çalmalar sürdürülürken; PKK / YPG terörist unsurlarnn Afrinden douya, Münbiçten batya doru olabilecek saldrlarn durdurmaya yönelik alnan tedbirlerin uygulanmasna hassasiyetle devam edilmektedir. Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yaplan taciz ve saldrlara meru müdafaa kapsamnda karlk verilmektedir. Bölgede yürütülen normalleme (altyap, üstyap, yerel yönetimlerin desteklenmesi vb.) çalmalarna katk salanmaktadr.

ASTANA MUTABAKATI

Astana mutabakat kapsamnda atekesin etkinliinin artrlmas, çatmalarn sona erdirilmesi, insani yardmlarn ihtiyaç sahiplerine ulatrlmas, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüü için uygun artlarn salanmas ve ihtilafn barçl yollarla çözülmesi için uygun koullarn oluturulmasna destek salamak maksadyla, belirlenen Gerginlii Azaltma Bölgelerinden biri olan dlib bölgesinde, Türk Silahl Kuvvetleri birlikleri Gerginlii Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yapmaktadr. Bu kapsamda; 13 Ekim 2017 tarihinde 1 Numaral Gözlem Noktas, 23 Ekim 2017 tarihinde 2 Numaral Gözlem Noktas, 19 Kasm 2017 tarihinde ise 3 Numaral Gözlem Noktas tesis edilmitir. Dier Gözlem Noktalarnn açlarak faaliyete geçirilmesine yönelik çalmalara devam edilmektedir. Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar bölgedeki görevlerini Astana görümelerinde garantör ülkelerce mutabk kalnan angajman kurallar çerçevesinde sürdürmektedir. Türk Silahl Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandalarnn can güvenliini salamak maksadyla, mill birliimizi ve bölünmez bütünlüümüzü hedef alan bata FETÖ/PDY/PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararllndadr.

Ana Sayfaya Git