TSK'da gözaltı dalgası!

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün mahrem imamları ile ankesörlü telefon üzerinden irtibat kurdukları tespit edildiği gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 170 askerden 22'si yakalandı.

Haberler 21.02.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün mahrem imamlar ile ankesörlü telefon üzerinden irtibat kurduklar tespit edildii ve FETÖnün TSK içindeki kripto askerleri olduklar iddia edilen 170 asker hakknda gözalt ve yakalama karar çkarld. 22 üpheli gözaltna alnd.

106SI MUVAZZAF 170 ASKER

stanbul Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, stanbul dahil olmak üzere 38 ilde ayn anda operasyon balatld. Hakknda gözalt karar verilen Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) bünyesinde Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlklarnda farkl rütbelerde görevli 106s muvazzaf, 10u emekli, 44ü ihraç edilen, 3ü istifa eden, 7si ise iliii kesilen örenci asker olmak üzere 170 kii hakknda yakalama ve gözalt karar çkarld.

Ev ve i yerlerinde yaplan basknlarda uana kadar 22 üphelinin yakalanarak gözaltna alnd belirtildi.

BYLOCK YERNE ANKESÖRLÜ TELEFON

Soruturma kapsamnda örgüt üyesi olduklar iddia edilen söz konusu üphelilerin deifre olmamak adna örgütün kriptolu haberleme program Bylocku kullanmadklar, bunun yerine ankesörlü telefonlardan iletiime geçtikleri iddia edildi.

TALMATLARI ÖRGÜT ABLERNDEN ANKESÖRLÜ TELEFONDAN ALDIKLARI DDA EDLD

Yaplan incelemelerde askeri personellerden sorumlu olan ve örgütsel olarak abi-imam diye tabir edilen yönetici düzeyindeki kiilerin kamuya açk market, büfe, lokanta gibi iletmelerde bulunan bulunan sabit (kontörlü) hatlar kullanarak, sorumlusu olduu örenci tabir edilen askeri personellere talimat vermek veya örgütsel toplantya çarmak amacyla arad, aramann tek yönlü olduu, sadece sorumlu kiinin arama yapt ifade edildi.

EN çOK ARAMA YAPILAN ANKESÖRLÜ TELEFON ÜSKÜDAR KISIKLIDAN

stanbulda bu amaçla Üsküdar Ksklda bulunan bir i yerindeki hattan 264 askeri personelle irtibat kurulduu, bu kiilerden 94ü hakknda darbe giriimine katldklar veya örgütsel faaliyet yürüttükleri için daha önceden ilem yapld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git