TSK'dan OHAL sonrası 1553 personel ihraç edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarıyla bölücü terör örgütüne darbe vururken FETÖ'yle mücadelesini de kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda önceki uygulama sonuçlarına göre müşterek kıstaslar kullanılarak yapılan değerlendirme ve teklifler doğrultusunda OHAL'in kaldırılmasından bugüne kadar bakan onayıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden 1553 personel ihraç edildi.

Haberler 15.05.2019 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, yurt içi ve snr ötesindeki operasyonlaryla bölücü terör örgütüne darbe vururken Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesini de kararllkla sürdürüyor. Bu kapsamda önceki uygulama sonuçlarna göre müterek kstaslar kullanlarak yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda OHALin kaldrlmasndan bugüne kadar bakan onayyla Türk Silahl Kuvvetlerinden 1553 personel ihraç edildi, 151 emekli askerin rütbeleri geri alnd.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetleri her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesine kararllkla devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse snr ötesindeki operasyonlarnda terör örgütünün inlerine giren Türk Silahl Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleyi de aralksz sürdürüyor.

HRAç EDLEN PERSONEL

Bu kapsamda Bakanlk emriyle Milli Savunma Bakanlna bal tüm komutanlk, birlik ve karargahta devam eden incelemelerde FETÖ ile balants olabilecek personel aratrlyor. Önceki uygulama sonuçlarna göre belirlenen müterek kstaslar, tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafndan hassasiyetle kullanlyor.

Bu kstaslar kullanlarak yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda bakan onayyla Kara Kuvvetleri Komutanlndan 879, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 242 ve Hava Kuvvetleri Komutanlndan 432 personel ihraç edildi. Böylelikle OHALin kaldrlmasnn ardndan TSKden bugüne kadar ihraç edilen toplam personel says 1553 oldu.

Öte yandan söz konusu süre içinde 151 emekli askerin de rütbesi geri alnd.

Ana Sayfaya Git