TSK'den FETÖ ile yoğun mücadele

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarıyla bölücü terör örgütüne darbe vurmayı sürdürürken FETÖ ile mücadelesine de kararlılıkla devam ediyor.

Haberler 02.03.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, yurt içi ve snr ötesindeki operasyonlaryla bölücü terör örgütüne darbe vurmay sürdürürken Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesini de kararllkla yürütüyor. Bu kapsamda önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar kullanlarak yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda OHALin kaldrlmasndan bugüne kadar bakan onayyla Türk Silahl Kuvvetlerinden (TSK) 486 personel ihraç edildi.

Edinilen bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetlerinin her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesi kararllkla devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse snr ötesindeki operasyonlarnda terör örgütünün inlerine girmeyi sürdüren Türk Silahl Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleyi de aralksz yürütüyor.

Bu kapsamda Bakanlk emriyle Milli Savunma Bakanlna bal tüm komutanlk, birlik, karargah ve kurumlarda devam eden incelemelerde FETÖ ile balants olabilecek personel aratrlyor. Önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar çalmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafndan hassasiyetle kullanlyor.

Bu kapsamda önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar kullanlarak yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda bugün bakan onayyla Kara Kuvvetleri Komutanlndan 90, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 77 olmak üzere toplam 167 personel ihraç edildi. Böylelikle OHALin kaldrlmasnn ardndan TSKden bugüne kadar ihraç edilen toplam personel says 486 oldu.

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, konuya ilikin, Milli Savunma Bakanl, Türk Silahl Kuvvetleri, FETÖ ile mücadelesini kararl bir ekilde sürdürmektedir. Mücadele, tüm kuvvet komutanlklar, karargah, birlik ve kurumlar tarafndan, bir bütün halinde, hiçbir fark olmakszn, belirlenen kstaslar dorultusunda, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Yeni bilgi ve belgeler çktkça bu mücadele devam etmekte, gerei yaplmaktadr ifadelerini kulland.

FETÖ ile mücadelenin youn bir ekilde devam ettiini belirten Akar, TSKnin FETÖcü hainlerden temizlendikçe daha da güçlendiini, karada, havada ve denizde Türk Silahl Kuvvetlerinin gösterdii yüksek performansn da bunun göstergesi olduunu vurgulad.

Öte yandan OHALin kaldrlmasnn ardndan ocak ayna kadar geçen sürede FETÖ ile balantl olduklar gerekçesiyle bin 76 personel aça alnmt.

Ana Sayfaya Git