TTGa'da Diyarbakır zaferi

TTGA'nın Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciği seçiminde, Diyarbakırı temsilen Selda Çiçek Veske rakibine oy farkı yaparak sandıktan çıkan isim oldu.

Haberler 31.12.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoyun bakan olduu Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans Yönetim Kuruluna (TTGA) Güneydou Anadolu Bölgesinden Diyarbakr aday Selda çiçek Veske, Gaziantepten rakibi olan Yaar mete Akcana oy fark yaparak, seçildi. Seçimde, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Hasan Basri Güzelolunun, bölge illeriyle yürüttüü youn kulis çalmalarnn etkili olduu bildirildi.

DYARBAKIRIN ZAFER

Adyaman, Batman, Diyarbakr, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, anlurfa ve rnak illerini kapsayan Güneydou Anadolu Bölgesinin Türkiye Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans Yönetim Kurulu Üyelii için Diyarbakrdan Selda çiçek Veske, Gaziantepten de Yaar Mete Akcan adaylklar açklamlard. Diyarbakr Cahit Stk Taranc Kültür ve Sanat Merkezinde yaplan bölge adayn belirleme seçimlerine bölgedeki turizm iletme belgeli otel, restaurant, lokanta ve elence merkezlerinin yetkilileri oy kulland.

RAKBNE OY FARKI YAPTI

Seçime youn ilgi gösterilirken 154 oydan 88ini alan Selda çiçek Veske temsilcilie seçildi. Toplam 196 seçmenin bulunduu Güneydou Anadolu Bölgesinde oylarn 154ü kullanlrken, her iki adayn da centilmence yart seçim, oy saymnn ardndan Diyarbakr aday Selda çiçek Veske 88 oy, Gaziantep aday olan Yaar Mete Akcan ise 66 oy ald. Seçimleri kazanan çiçek Veske, Güneydou Anadolu Bölgesinden Turizm Tantm ve Gelitirme Ajansnn Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

AJANSTAK TEMSLYET

Bölge temsilcilerinin seçimle dahil olaca, Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoyun bakan olduu ajansta, Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs, Bakanlk Tantma Genel Müdürü, Türk Hava Yollar Yönetim Kurulu Bakan, tüzük gerei seçime girmeden direkt yönetim kurulu üyesi olacaklar. Ayrca Devlet Hava Meydanlar letmesi Genel Müdürlüünce havaliman ve terminal iletmelerini temsilen en yüksek cirosu olan ilk iletme arasndan her üç ylda bir srayla görevlendirilecek bir kii de seçime girmeden direkt yönetim kurulu üyesi olacak.

VAL GÜZELOLUNUN ETKS

Diyarbakr ile Gaziantepin youn bir kulis içerisinde olduklar temsiliyet seçiminde, l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Hasan Basri Güzelolunun hayli etkili olduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git