TTİHADUL ULEMA: 161 kız talebemize daha icazet verdik

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Özer, medreselerinde ilim tahsil ederek mezun olan 161 kız talebeye düzenledikleri merasimle icazet verdiklerini belirterek, dünya ve ahiret saadeti için halktan çocuklarını medreselere göndermelerini istedi.

Haberler 01.07.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTHADUL ULEMA, kz ve erkek talebelerine icazet vermeye devam ediyor.

Diyarbakr merkezde 41, Diyarbakrn çnar ilçesinde 67 ve Batmanda 53 olmak üzere mezun olamaya hak kazanan toplam 161 kz talebe için icazet merasimi düzenlediklerini belirten TTHADUL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Özer, önümüzdeki günlerde icazet merasimlerine devam edileceini dile getirdi.

MEDRESE ETM ALANLAR

Medreselerinde ilim tahsil eden örencilere ortaöretim ve lisans okuma imkannn da sunulduunu aktaran Özer, halktan, kadim bir gelenee sahip olan medreselere sahip çkmalarn ve çocuklarn medreselere göndererek onlarn dünya ve ahiretleri için çaba sarf etmelerini istedi.

Özer, yapt açklamada, TTHADUL ULEMA olarak medreselerimizde erkeklere slam ilimleri verdiimiz gibi kzlarmza da ayn ilimleri vermekteyiz. Medreselerimizde 5 yllk ilmi bir müfredat uygulanmaktadr. Bu ilimleri okurken örencilerimize mam-Hatip ve lahiyat okuma imkan da sunmaktayz. Bu hafta içerisinde Diyarbakr, Batman ve çnarda medreselerimizden mezun olan örencilerimiz için icazet merasimi düzenledik. nallah önümüzdeki günlerde bu merasimlerimiz devam edecektir. Halkmzdan, kadim bir gelenee sahip olan medreselerimize sahip çkmalarn, çocuklarn medreselerimize göndererek onlarn dünya ve ahiretleri için çaba sarf etmelerini, böylece maddi ve manevi desteklerini bekleriz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git