Tuğluk e-postayla Kandil'e çağrılmış!

Tutuklu bulunan HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'a, KCK/TM sözcülerinden Nihat Oğraş'ın Kandil'e gelmesi ve örgütün üst düzey yöneticileriyle görüşebileceği yönünde talimat verdiği e-posta ortaya çıktı.

Haberler 05.02.2017 - 13:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDP Genel Bakan Yardmcs Aysel Tuluka, KCK/TM sözcülerinden Nihat Oran Kandile gelmesi ve örgütün üst düzey yöneticileriyle görüebilecei yönünde talimat verdii elektronik posta tespit edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Tuluk hakknda silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis istemiyle hazrlanan 117 sayfalk iddianame, 8. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) kuruluu, yaps, amaçlar ve faaliyetleri hakknda detayl bilgiye yer verildi.

PKKnn yasama organ olan DTK mensuplarnca, 14 Temmuz 2011de sözde özerklik ilan ettikleri bildirilen iddianamede, KCK/PKK mensuplarn desteklemek amacyla düzenlenen kitlesel eylemlere katlm karar aldklar ve çarlar yaptklar belirtildi.

ddianamede, DTKnn, KCK/PKKnn, krsal alandaki faaliyetlerini azaltmak zorunda kald k aylarnda örgütün güçlü olduu izlenimi vermek ve kitleyi canl tutabilmek için ehir merkezlerinde kitlesel eylem yaplmas kararlar alarak uygulad kaydedildi.

- Öcalan ile avukatlarnn görüme notlar yer ald

Abdullah Öcalan ile avukatlarnn görüme notlarnn da yer ald iddianamede, notlarda Öcalann DTK yaplanmas, faaliyetleri ve yöneticileriyle ilgili yönlendirme ve uyarma gibi talimatlar verdiinin anlald vurguland.

DTK yöneticilerinin ilan ettikleri sözde demokratik özerlik ile ilgili srarl yönlendirmelerinin bulunduu, bu kapsamda terör örgütü elebann DTKnn kuruluu ve ileyiini bizzat açklamalaryla örgütlediinin görüldüü anlatlan iddianamede, Tulukun terör örgütü PKK/KCKnn talimatlar dorultusunda DTK organizesinde gerçekletirilen birçok eylem, miting, basn açklamas ve terör örgütü mensuplarnn cenaze törenlerine katldnn belirlendii aktarld.

Tulukun KCK/TM içerisinde faaliyet yürüttüü deerlendirilen kadro kiilerle toplantlara katld belirtilen iddianamede, u ifadeler kullanld:

Bahse konu toplantlardan birinde kendisinin öz eletiri vermesi istendi. Kendisinin öz eletiri vermekten kaçnd ve Meclis bana heyecan vermiyor, merkezi olarak Türkiye gündemine oturacak bir plan iletilmemi, kim ne yapyor takip edilmemi. eklinde deerlendirme yaparak DTK yaplanmas hakknda baz eletirilerde bulunmutur.

- Elektronik postayla Kandile çarlm

ddianamede, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda teknik takibi yaplan e-posta adresinde, Tuluka terör örgütü KCK/TM sözcülerinden Nihat Oran Kandile gelmesi ve örgütün üst düzey yöneticileriyle görüebilecei yönünde talimat verdii elektronik postann ortaya çkt vurguland.

E-postada, DTK içerisinde faaliyet yürüten heyetin uluslararas güçler ile diplomasi çalmas yapmalarna ilikin talimatlarn gönderildiine iaret edilen iddianamede, DTKnn örgütün bir alt yaplanmas olduu, terör örgütü eleba Öcalann ve örgütün üst düzey yöneticilerinin emir ve talimatlar dorultusunda hareket ettiinin anlald vurguland.

DTK tarafndan 2 yl önce gerçekletirilen olaanüstü DTK kongresinde sonuç bildirgesinde sözde demokratik özerk bölgelerin oluturulmasnn istenildii bildirilen iddianamede, u bilgiler paylald:

PKK/KCK silahl terör örgütü mensuplar tarafndan kazlan çukurlar, barikatlar ve güvenlik güçlerine yönelik gerçekletirdikleri silahl, patlayc maddeli saldrlar, Kürt halknn direnii, meru savunmas olarak gördükleri ve ülke bütünlüünü bozmak amacyla terör örgütünün hedefi dorultusunda gerçekletirilen öz yönetim ilanlarna sahip çkld anlalmtr. DTKnn e bakanln yürüten Tuluk ise katld konferanslar, toplantlar ve örgütsel nitelikli eylemlere katlarak devletin birliini ve bütünlüünü bozmak, toplumsal ayrmaya sebep olmak amacyla halk kitlelerini etkilemeye çalt, eylemlerindeki süreklilik, younluk ve çeitlilik de nazara alndnda, üzerine atl silahl terör örgütü yöneticisi olmak suçunu iledii anlalmtr.

ddianamede, Tulukun evindeki aramada terör örgütü eleba Öcalann siyasi/askeri ideolojilerinin anlatld, terör örgütü PKK/KCKnn propagandasnn yapld ve mahkemelerce hakknda yasaklama karar verilen 11 kitabn bulunduu kaydedildi.

- stenilen ceza

ddianamede, Tuluk hakknda silahl terör örgütünü kurma ve yönetme suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis cezasna, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git