Tuğluk'un dosyası Ankara'ya alınıyor

DİYARBAKIR 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu olan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un 22.5 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın dosyasını 'yetkisizlik' kararı ile Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Haberler 07.02.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 28 Aralk 2016 günü tutuklanan HDP E Genel Bakan Yardmcs Aysel Tuluk hakknda, Terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22.5 yl hapis istemiyle hazrlanan iddianame 8inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. Dava ile ilgili yaplan hazrlk durumasnda görüünü açklayan savc, Tulukun tutukluluk halinin devamna ve suç bölgesinin sann yakaland Ankara olduunu belirterek, dosyann yetkisizlik karar ile Ankara Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi. Mahkeme ise, dava üzerine Yetkisizlik karar vererek, dosyann yetkili ve görevli olan Ankara Nöbetçi Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Aysel Tuluk hakknda kuvvetli suç üphesinin varln gösteren somut delillerin bulunduunu belirten mahkeme, sann savunmasnn alnmamas nedeniyle kantlarn henüz tamamen toplanmam olmas ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalaca gerekçesiyle tutukluluk halinin devamna hükmetti.

YETKSZ KARARIYLA

Yetkisizlik kararnda sann üzerine atl suçun Silahl terör örgütü üyelii ve yöneticilii olduunu belirten mahkeme, u karar verdi:

Yargtayn pek çok yerleik içtihatnda terör örgütü üyelii ve yöneticilii suçlarnn süren suçlardan olduu ve suç yerinin sürekliliin kesildii yer olduu açkça vurgulanmtr. Ceza Muhakemesi Kanununda süreklilii olan suçlarda yetkili mahkemenin sürekliliin kesildii yer mahkemesi olduu düzenlenmitir. Somut davada sank Aysel Tulukun 26 Aralk 2016 tarihinde ncek/Ankarada bulunan ikamet adresinde yakalanarak gözaltna alnd ayn tarihli yakalama tutana ile sabittir. Yani sana yüklenen örgüt yöneticilii suçu yönünden süreklilik Ankara snrlarnda kesilmitir. Dolaysyla suç yeri Ankaradr. Bu nedenle mahkememizin bu dava yönünden yetkisiz olduu, yetkili mahkemenin Ankara Ar Ceza Mahkemesi olduu kanaatine varlmakla mahkememizin yetkisizliine dair karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git