"Tüm inananlar için muhasebe zamanı"

Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını müjdeleyen Kadir Gecesi yarın dualarla idrak edilecek.

Haberler 01.07.2016 - 10:09 Son Güncelleme : 01.07.2016 - 10:09

Maddi ve manevi pek çok hikmet, rahmet ve bereketi bünyesinde barındıran, Kuranın indirilmeye başlandığı ve duaların kabul edildiği kutlu bir gece olan Kadir Gecesi için manevi önderler, Her geceyi kadir bil, her gördüğünü Hızır bil tavsiyesinde bulunuyor.

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kuran-ı Kerimin, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hazreti Muhammede vahiy olunmaya başlandığı gece.

Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu Kadir suresinde bildiriliyor. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kuranın ramazan ayında indirildiği beyan ediliyor.

- Kadir suresi 1-5. ayetler

Allah, Kadir suresi 1-5. ayetlerde Şüphesiz ki biz Kuranı Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi nedir, nereden bileceksin? Kadir Gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar. buyuruyor.

Hazreti Muhammed de hadislerinde Kadir Gecesiyle ilgili, Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allahtan umarak Kadir Gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahları bağışlanır. müjdesini veriyor ve Müslümanlara bu gecede Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle. diyerek dua etmelerini tavsiye ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal, Kadir Gecesinin İslam ümmetine Allahın en büyük hediyelerinden birisi olduğunu aktardı. Hz. Peygamberden gelen rivayetlere göre bu gecenin ramazanın 27. gecesi olması üzerinde ümmetin ve alimlerin yoğun bir kanaati bulunduğuna işaret eden Ünal, Bu gece, kadir ve kıymetini Kurandan ve Allahtan almıştır. Tüm inananların bu gece Kuran ile bağlarını gözden geçirmelerinin, onu okuma, anlama ve yaşama konusunda bir muhasebe yapmalarının tam zamanıdır. diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kadir Gecesinde müminlere düşen en büyük görevin, kalplerinin semasına Kuran-ı Kerimi yeniden indirmek olduğunu belirtti. Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hz. Muhammedin dilinde evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen ramazan-ı şerifin son günlerine yaklaşırken, 1 Temmuz Cumayı 2 Temmuz Cumartesiye bağlayan gece, Kuran-ı Kerimin inmeye başladığı Kadir Gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşanacağını dile getirdi.

Kadir Gecesinin, değerini bizzat Kuran-ı Kerimden aldığını ve Kuran-ı Kerimin bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yaptığını ifade eden Görmez, her sene Allahtan bir bağış, Peygamberden bir armağan gibi gelen Kadir Gecesinin anlatıldığı Kadir suresinde üç mesaj getirildiğini bildirdi.

Bu mesajlardan ilkinin Kadir Gecesini değerli kılan yaradılış bilgisinin ders kitabı Kuranın ilk inişine şahitlik olduğunu anlatan Görmez, Bu gece biz müminlere düşen en büyük vazife, kalbimizin semasına Kuran-ı Kerimi yeniden indirmektir. değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır