Tunceli arındı

Tunceli'de, güvenlik güçlerince son yıllarda terörle mücadelede sürdürülen kapsamlı operasyonlarla, kırsal alanda sayıları 600'ü bulan terörist sayısı 20'lere kadar düşerken, 4 yıldır örgüte katılım olmadığı belirlendi.

Haberler 22.02.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl ve Tunceli Valilii koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonlar kapsamnda l Jandarma Komutanl ekiplerince bölgede terör örgütlerine yönelik mücadele aralksz sürüyor. Jandarma ekiplerinin yan sra polis ve güvenlik korucular ile nsansz Hava Arac (HA), Silahl nsansz Hava Arac (SHA), desteiyle sürdürülen kapsaml operasyonla 4 yl önce bölgede bulunan 600 terörist says 20lere kadar dütü. Bölgede aralksz sürdürülen iç güvenlik operasyonlar nedeniyle teröristler, bulunduklar barnma alanlarnda çkamazken, ölüm korkusuyla Kandilden gelen telsiz görümelerine bile cevap veremiyor. Operasyonlarn, bölgedeki son terörist etkisiz hale getirilene kadar sürecei bildirildi.

4 YILDIR TERÖR ÖRGÜTLERNE KATILIM OLMADI

Güvenlik güçlerinin sürdürdüü kapsaml operasyonla bölge teröristlerden temizlenirken, örgüte katlmlar da etkiledi. çileri Bakan Süleyman Soylu, Türkiyenin topyekun PKK ile mücadelesinin geldii nokta balyla sosyal medya hesabndan bölücü terör örgütüne katlm durumuna ilikin paylat grafikte 2020 ylnda sadece 52 kiinin katlm saladn duyurdu. Tuncelide ise kapsaml operasyonlarn etsiyle son 4 ylda terör örgütlerine katlmn olmad tespit edildi.

1 YILDA 850 OPERASYON

Tuncelide 2020de güvenlik güçlerince teröristleri etkisiz hale getirmek, k üslenmesi hazrlklarn ortadan kaldrmak, bölgede hareket kabiliyetlerini kstlayarak yaam koullarn zorlatrmak ve teröristlerin bölgeler aras geçilerini engellemek amacyla 850 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinde 3ü krmz, 5i turuncu ve 6s gri kategoride olmak üzere toplam 27 terörist ölü ele geçirilirken bölgede Krmz Listede bulunan terörist kalmad örenildi.

YILDIRIM- 4 MUNZUR KUTU OPERASYONUYLA TKKO BÖLGEDEN TEMZLEND

28 Temmuz 2020de balatlan Yldrm- 4 Munzur Kutu operasyonunda kent krsalnda yaklak 40 yldr faaliyet gösteren TKP/ML TKKO terör örgütü bitirildi. Geçen 9 Kasmda örgütün Türkiye snrlar içerisindeki bir numaral ismi olan sözde Dersim komutan olan Deniz kod adl terörist Cumhur Sinan Oktulmu ve Muharrem kod adl Ferdi Tosunun etkisiz hale getirilmesinin ardndan Tunceli dalar, bu örgütten temizlendi.

Ana Sayfaya Git